Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek hraje v Brisbane o titul

Sport

  8:59
BRISBANE - Tenista Radek Štěpánek si na svém prvním turnaji v novém roce zahraje v Brisbane o titul. Osmý nasazený český hráč postoupil do finále přes turnajovou sedmičku Francouze Richarda Gasqueta, kterého dnes porazil 2:6, 6:2 a 6:4, a jeho posledním soupeřem bude v neděli Fernando Verdasco ze Španělska.

Štěpánek jde do finále. foto: ČTK

Třicetiletý Štěpánek stejně jako ve čtvrtfinále proti Švédovi Robinu Söderlingovi nezvládl první set, a hladce jej ztratil, protože třikrát neudržel vlastní podání. Servis pak ale zlepšil a dostal o osm let mladšího soupeře pod tlak. Gasquetovi už nabídl jen minimum příležitostí k brejkbolům a sám jich měl celkem 19. Po dvou hodinách a dvanácti minutách i podruhé v kariéře Francouze porazil a pokusí se získat svůj třetí titul.

V cestě mu bude stát španělský daviscupový hrdina Verdasco, který za hodinu a čtvrt vyřadil jiného Francouze Paula-Henriho Mathieua po setech 6:2, 6:1.

Také světová patnáctka má stejně jako Štěpánek na kontě zatím dva tituly, v dosavadních dvou vzájemných zápasech ale českého tenistu nedokázal porazit.

Autor: