Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek postoupil do semifinále v Paříži, Del Potro je zraněný

Sport

  1:00
PAŘÍŽ - Tenista Radek Štěpánek postoupil na turnaji Masters v Paříži do semifinále. Jeho soupeř Argentinec Juan Martin Del Potro, letošní vítěz US Open, dnes poslední čtvrtfinálový zápas za stavu 0:4 v prvním setu skrečoval.

Tenista Radek Štěpánek foto: ČTK/AP

O účast ve finále se Štěpánek utká v sobotu s Francouzem Gaelem Monfilsem.

Třicetiletý Štěpánek začal utkání skvěle povzbuzen čtvrtečním vítězstvím nad čtvrtým hráčem světa Andym Murrayem. Hned prorazil podání světové pětky a podruhé připravil Del Potra o servis ve třetí hře. V páté hře po vítězném returnu českého tenisty došel Argentinec k rozhodčímu a zápas po 27 minutách vzdal kvůli zranění třísel.

Štěpánek si zahraje semifinále v hale Bercy poprvé po čtyřech letech, v roce 2005 prohrál s krajanem Tomášem Berdychem.

Jeho soupeřem bude domácí Monfils, který dokázal za podpory obecenstva porazit Chorvata Marina Čiliče 3:6 a dvakrát 6:4. S o sedm let mladším Francouzem hrál český daviscupový reprezentant třikrát a dvakrát odešel poražen, naposledy loni ve Vídni.

První semifinálovou dvojici vytvořili srbský tenista Novak Djokovič a druhý hráč světa Rafael Nadal. Djokovič zvítězil nad Švédem Robinem Söderlingem 6:4, 1:6 a 6:3. Nadal si poradil s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou, kterého díky úspěšným koncovkám porazil dvakrát 7:5.

Porážky Söderlinga, letošního finalisty Roland Garros, a Tsongy, rozhodly o tom, že posledním osmým účastníkem Turnaj mistrů v Londýně se stal Španěl Fernando Verdasco. Söderling musel v hale Bercy postoupit minimálně do finále a Tsonga obhájit loňský titul, aby měli šanci předstihnout Verdaska.

Autor: