Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Štěpánek v Paříži skončil

Sport

  22:32
PAŘÍŽ - Český tenista Radek Štěpánek vypadl v osmifinále Roland Garros. V boji o postup do čtvrtfinále dnes v Paříži prohrál pětisetovou bitvu s pátým nasazeným Davidem Ferrerem ze Španělska, kterému podlehl 6:4, 2:6, 6:1, 3:6 a 3:6. Účinkování českých tenistů v mužské dvouhře tak skončilo.

A Paříž je bez Čechů. foto: ČTK

Štěpánkovi se nedařil servis, neměl ani padesátiprocentní úspěšnost prvního podání. Dostal se sice do vedení 2:1 na sety, ale pak dění na kurtu na dlouhé minuty ovládl španělský tenista.

Ferrer držel českého daviscupového reprezentanta na základní čáře a nedovoloval mu tak časté výlety k síti. V delších výměnách Štěpánek chyboval víc než jeho soupeř a pod tlakem běhavého protivníka dělal chyby i při volejích.

Ferrer vyhrál čtvrtý set a v rozhodující sadě vedl rychle 4:0. Český tenista se však vzchopil, začalo se mu dařit i v delších výměnách a vzal si oba brejky zpátky. Pak měl šanci vyrovnat na 4:4, ale při svém servisu udělal dvě dvojchyby za sebou, což nakonec definitivně rozhodlo.

Ferrer nabídnutou šanci využil k dalšímu zisku Štěpánkova podání a následně při vlastním servisu čistou hrou ukončil zápas. Ve čtvrtfinále se utká s domácím Gaelem Monfilsem.

Další výsledky:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Ferrer (5-Šp.) - Štěpánek (21-ČR) 4:6, 6:2, 1:6, 6:3, 6:3, Monfils (Fr.) - Ljubičič (28-Chorv.) 7:6 (7:1), 4:6, 6:3, 6:2.

Autor: