Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Straka přinesl Spartě výhru

Sport

  20:00aktualizováno  20:37
Praha - Hokejisté pražské Sparty porazili v dnešním třetím utkání finále extraligy městského rivala Slavii 2:1 v prodloužení a ujali se vedení 2:1 v sérii. Vítězný gól vstřelil v 62. minutě Josef Straka.

Sparta porazila Slávii 2:1 foto: ČTK

 Hokejistům pražské Sparty se podruhé ve finále play off extraligy podařilo otočit téměř ztracený zápas. Dnes porazili doma Slavii 2:1 v prodloužení, i když ještě pár minut před koncem prohrávali a v sérii znovu získali vedení, tentokrát 2:1. Oba týmy proti sobě znovu nastoupí v pátek.

Přitom Sparta před rekordní návštěvou sezony 14.171 diváků začala svižně a Netík s Dragounem měli slibné šance k tomu, aby otevřeli skóre.  Jako první vstřelil gól ve třetím zápase finálové série Franěk. Graňák podnikl troufalý výlet z obrany přes celé hřiště, na útočné modré předal puk rozjetému Sobotkovi a ten zakončil akci dvou nejmenších slávistů střelou mezi Břízovy betony.

Hrdou Spartu tento moment v bouřlivé atmosféře rozkolísal. Diváci v zaplněné hale si pak jen vzdychli, když Sivek přihrál puk volnému Hlinkovi, jemuž zakončení vůbec nevyšlo. Podobně si na druhé straně vedl Sup, kterému se puk smekl a místo za osamělého Břízu jej poslal do rohu. Sparťanský kouč Výborný vytušil, že je potřeba změnit nefungující vazby, Tona na pravém křídle druhého útoku vyměnil před druhou částí zápasu za Netíka, ale jeho tým se v herní bažině propadl ještě níž.

Sparta přitiskla Slavii až v posledních minutách zápasu. Vykoukal si vyměnil puk s Kratěnou, v plné
jízdě se nebezpečně přiblížil k Fraňkovi, jenže jeho ránu zastavila tyč. Sparta se přece jen v závěru gólově prosadila. Soupeřův obránce Žižka si sedl na trestnou lavici, ale po pouhých pěti vteřinách se z ní zase zvedl. Straka vyhrál vhazování přímo na Pilařovu hůl a obránce propálil Fraňka
mezi betony. Útočník se pak stal opěvovanou figurou třetího derby sám. Po 107 sekundách prodloužení ujeli s Tonem, který přihrávkou před odkrytou branku překonal zbývajícího obránce a Straka bez problémů trefil poprvé v letošním play off síť.

Autoři: ,
Témata: Josef Straka

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!