Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Smetana vystřílel na Světovém poháru v Káhiře páté místo ve vzduchové pušce

ilustrační snímek foto: Reuters

Český střelec František Smetana vybojoval v Káhiře na úvodním Světovém poháru v olympijské sezoně páté místo v disciplíně vzduchová puška. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa byl nejprve sedmý v kvalifikaci a postoupil do osmičlenného finále, v němž si nakonec připsal vůbec nejlepší výsledek v pohárovém seriálu.
  16:34

Jeho dosavadním maximem bylo šesté místo z loňského roku právě v egyptské metropoli.

Šestadvacetiletý Smetana byl nejlepší z pětice českých reprezentantů a předčil i vítěze domácí ankety o střelce roku Jiřího Přívratského, který obsadil v kvalifikaci 29. místo. Soutěž vyhrál Divjanš Panwar z Indie.

Mezi ženami skončila jedenáctá Veronika Blažíčková. Od osmého místa ji po 60 kvalifikačních ranách dělilo jen šest desetin bodu, do finále by ale tak jako tak nepostoupila, protože z kvarteta českých reprezentantek právě ona měla status závodnice střílející mimo soutěž.

Světový pohár ve sportovní střelbě v Káhiře

Vzduchová puška

Muži: 1. Panwar (Indie) 253,7, 2. Sollazzo (It.) 251,8, 3. Kovačevič (Srb.), ...5. Smetana, v kvalifikaci 29. Přívratský, 31. Entrichel, 44. Nymburský, 52. Nepejchal (všichni ČR).

Ženy: 1. Janssenová (Něm.) 253,0, 2. Maskarová (Indie) 252,1, 3. Stankiewiczová (Pol.), ...v kvalifikaci 11. Blažíčková, 41. Brabcová, 50. Foistová, 57. Thurnwaldová (všechny ČR).

Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....