Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Striktnější režim na US Open pro Francouze. Noční můra, chci získat zpět svobodu, tvrdí Mladenovicová

Kristina Mladenovicová na US Open. foto: ČTK

New York - Francouzská tenistka Kristina Mladenovicová označila po vyřazení v 2. kole US Open život v "bublině" za zpřísněných hygienických opatření za noční můru. Na sedmadvacetiletou hráčku se vztahoval v minulých dnech v New Yorku striktnější režim, neboť přišla do styku s nakaženým krajanem Benoitem Pairem.
  10:25

„Žijeme tu noční můru. Mám jedinou touhu, a to získat zpět svou svobodu. Musíme za to bojovat,“ řekla francouzským novinářům Mladenovicová po středeční porážce 6:1, 6:7, 0:6 s Ruskou Varvarou Gračovovou, proti níž neproměnila čtyři mečboly.

Mladenovicová a její další krajané Adrian Mannarino či Edouard Roger-Vasselin směli po pozitivním testu Paireho zůstat na turnaji, ale pod zpřísněným režimem. Testováni na koronavirus byli denně a ne jednou za čtyři dny jako ostatní a museli zůstávat v hotelových pokojích.

Kristina Mladenovicová na US Open.
Šťastné vítězky Australian Open - Timea Babosová (vlevo) a Kristina...

Mladenovicová, jež s Maďarkou Tímeou Babosovou tvoří nejvýše nasazený pár ve čtyřhře, si stěžuje, že navzdory „třiceti negativním testům“ se k ní stále chovají jako k „vězni a zločinci“. „Podmínky tady jsou strašlivé. Kdybych věděla, že to, že si zahraju 40 minut karty s tenistou, jenž bude pozitivně testován, ale nakonec negativní, bude mít takové důsledky, nikdy bych na tenhle turnaj ani nevkročila,“ uvedla šestinásobná grandslamová vítězka v ženské a smíšené čtyřhře.

Paire byl na koronavirus pozitivně testován v sobotu a přišel o možnost na US Open startovat. Ve středu na instagramu z karantény oznámil, že je negativní.

Pro svou porážku s Gračovovou neměla Mladenovicová slov. Nad dvacetiletou grandslamovou debutantkou vedla 6:1, 5:1, v následujícím gamu za stavu 5:2 měla při podání soupeřky čtyři mečboly, ala nakonec druhý set prohrála v tie-breaku a v rozhodující sadě dostala „kanára“.

„Za stavu 5:2 jsem prostě zkolabovala. Nevím, co k tomu říct, jsem úplně zničená,“ uvedla Mladenovicová. „Chovají se k nám tady odporně, ale nechci na to svádět svou porážku. Není chyba USTA (Americké tenisové asociace), že jsem neproměnila čtyři mečboly,“ řekla 44. hráčka světového žebříčku.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč