Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Strýcová před Fed Cupem: Hrát jako druhá je hrozné, ale musím se s tím vypořádat

Sport

  19:07
Praha - Až krátce před poledním losem se tenistka Barbora Strýcová dozvěděla, že kvůli absenci nemocné jedničky Karolíny Plíškové bude v sobotu hrát jednu ze dvou úvodních dvouher zápasu 1. kola Světové skupiny Fed Cupu proti Švýcarsku. Nejstarší členka českého týmu změří v druhém singlu síly s hostující jedničkou Belindou Bencicovou, kterou v jediném vzájemném duelu v roce 2014 porazila ve třech setech.

Barbora Strýcová. foto: ČTK/AP

Dvacetiletá talentovaná hráčka se slovenskými kořeny se ale od té doby herně hodně posunula a předloni před svým zraněním vystoupala až na sedmé místo žebříčku WTA. 

„Musím si ten náš zápas nějak v hlavě připomenout. Mám tu taky kapitána, aby mi řekl nějakou taktiku, taky svého trenéra, tak se na ten zápas dobře připravím. Myslím, že Belinda je lepší hráčka, než byla před čtyřmi lety,“ řekla Strýcová na tiskové konferenci po losu.

Bencicové vinou zranění patří až 73. místo, ale po návratu na kurty má formu a start do sezony jí vyšel. Nejprve s krajanem Rogerem Federerem vyhrála Hopmanův pohár a na Australian Open zase porazila bývalou grandslamovou vítězku Američanku Venus Williamsovou.

„Bude to pro mě moc těžký zápas. Belinda už byla v top ten, je to skvělá hráčka. Má teď výbornou formu, což ukázala v Austrálii i na konci minulé sezony. Abych vyhrála, budu muset předvést maximum toho, co umím, a bojovat o každý fiftýn,“ prohlásila Strýcová, která je v žebříčku na 25. příčce.

Její dosud jediný vzájemný zápas s Bencicovou v americkém New Havenu trval přes tři hodiny. „Já nikdy nehraju pod hodinu a půl,“ smála se Strýcová. „Čím delší zápas bude, tím lépe pro mě,“ mínila.

Jednatřicetiletá rodačka z Plzně půjde na kurt až jako druhá po Petře Kvitové, která rozehraje utkání se Švýcarkami proti Viktoriji Golubicové. „Chci tam jít za stavu 1:0,“ usmála se Strýcová.

„Samozřejmě hrát jako druhá není nic moc. (Zbylá členka týmu) Lucka (Šafářová) mi říkala, že je to prostě hrozné, že mě tam párkrát navštíví (v útrobách haly při přípravě na zápas). Takže mi moc nedala klid. Ale tak to prostě je a musím se s tím vypořádat,“ konstatovala Strýcová, která může jako šestá česká hráčka dosáhnout ve Fed Cupu na dvacet a více výher.

Že bude v sobotu hrát, zjistila až dnes dopoledne. „Po tréninku, který jsme měly s Petrou (Kvitovou). Když vám sdělí, že se Kája necítí dobře, moc ve mně radost nebyla. Ale tak to je a já byla prostě připravená,“ dodala.pha nkr

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...