Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Švédové vyhrají 3:2

Sport

  11:39
STOCKHOLM - Jako poslední bitvu jedné generace vidí semifinále olympijského hokejového turnaje ve Švédsku. Podle stockholmského deníku Expressen již Peter Forsberg, Mats Sundin, Daniel Alfredsson nebo Nicklas Lidström podobnou šanci ve své kariéře nedostanou. List tipuje, že porazí Čechy porazí 3:2.

švédská radost foto: DON EMMERTAFP

"Sudden", "Foppa", "Lidas" a "Affe" přitom spolu dohromady nemají ani jediný titul, třebaže jednotlivě jich už získali řadu. Společně ale neuspěli ani při Světovém poháru 1996, ani v Naganu, v Salt Lake City nebo znovu na Světovém poháru 2004.

"Ačkoli jde o vysoce kvalitní hráče, označit je jako tým snů se už bojíme," konstatuje deník. "A možná to je okolnost, při níž cítíme, že tentokrát by to už konečně mohlo vyjít," dodává.

Především Forsbergův start zajistil týmu Tre Kronor v Turíně vyšší respekt. Největší hvězda však získává jen dílčí pochvaly. Dosavadní čtyři asistence a žádný gól jsou "trochu znepokojivé" a chtějí-li Seveřané hrát nedělní finále, musí se "Foppa" hodně polepšit, tvrdí Expressen.

Krok trenéra Bengta-Akeho Gustafssona, který se rozhodl dát dvě největší švédská esa Forsberga a Sundina dohromady, je podle deníku správný. "Forsberg a Sundin nikdy nebyli velcí kamarádi, i když se hodně respektují. Mají rozdílné povahy a zcela rozdílný okruh přátel a známých. Dokonce si nemyslím, že si kdy navzájem vyměnili čísla svých mobilů. Nicméně nyní mohou konečně dokázat, že spolu rozdrtí kohokoli," zdůrazňuje autor článku.

A jaký tip předkládá Expressen pro semifinále? Vyhrajeme 3:2, tvrdí. "Poslední bitva" by se tak stala pro hvězdnou generaci švédských hokejistů jen bitvou předposlední, v opačném případě naplní Švédsko od večera velký smutek.
Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...