Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sprint biatlonistů v Oberhofu bude kvůli špatnému počasí až v pátek

ilustrační snímek foto: Petr Slavík/Český biatlon

Sprint biatlonistů v Oberhofu pořadatelé kvůli teplu a dešti odložili ze čtvrtka na pátek. Světový pohár tak po vánoční pauze odstartuje dvěma závody v jeden den, v pátek se uskuteční také sprint žen. Informovala o tom mezinárodní federace IBU.
  11:29

Na čtvrtek, kdy se měli biatlonisté vydat na desetikilometrový závod, meteorologové v německém středisku vedle teplot nad nulou a deště předpovídají také silný vítr. O den později by mělo být počasí o něco příznivější. Biatlonisté zahájí sprint 5. ledna v 11:20, ve 14:25 se na trať vydá první žena.

Na startu mužského závodu bude obměněná česká sestava, do níž se čtyři měsíce po operaci kolena vrací Tomáš Mikyska. Poprvé bude v této sezoně SP závodit také Vítězslav Hornig, doplní je stálice Michal Krčmář, Jakub Štvrtecký a Jonáš Mareček. Na ženský sprint se chystají Markéta Davidová, Jessica Jislová, Tereza Voborníková a Lucie Charvátová.

Na sobotu jsou v Oberhofu naplánované stíhací závody, v neděli se uskuteční mužská a ženská štafeta.

Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....