Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Djokovič si poradil s Alcarazem, ve finále Turnaje mistrů vyzve Sinnera

Novak Djokovič v semifinále Turnaje mistrů. foto: Reuters

Domácí prostředí a báječná forma. Tyto atributy posunuly italského tenistu Jannika Sinnera poprvé v kariéře do finále Turnaje mistrů. V Turíně zdolal před bouřlivými fanoušky ruského soupeře Daniila Medveděva 6:3, 6:7, 6:1. O titul se v neděli utká s Novakem Djokovičem, který si snadno poradil s Carlosem Alcarazem 6:3, 6:2 a zaútočí na rekordní sedmý triumf.
  21:47aktualizováno  22:44

Djokovič a Alcaraz se v letošní sezoně potkali počtvrté, Srb ovládl už třetí duel, Španěl uspěl jen ve finále Wimbledonu.

Novak Djokovič a Carlos Alcaraz po semifinálovém souboji na Turnaji mistrů.

Djokovič zvládl utkání s úřadujícím wimbledonským šampionem s přehledem. Úvodní vyrovnaný set rozhodl brejkem na 5:3 a čistou hrou ho dopodával. Ve druhé sadě sebral debutantovi na Turnaji mistrů podání dvakrát a za 88 minut postoupil. Finále si na prestižní akci pro osmičku nejlepších tenistů sezony zahraje už podeváté.

ONLINE

Alcaraz vs. Djokovič

V prvním sobotním semifinále slavil Sinner, jenž postoupil do finále Turnaje mistrů jako první Ital v historii, a potvrdil, že v závěru sezony nabral skvělou formu.

Čtvrtý hráč světového žebříčku prošel v Turíně základní skupinou bez zaváhání a získal skalpy Djokoviče, Řeka Stefanose Tsitsipase i Dána Holgera Runeho. Stále tak zůstává ve hře o rekordní prémii 4,8 milionu dolarů pro hráče, který dojde bez jediné porážky až k titulu.

Jannik Sinner v duelu s Novakem Djokovičem.

Proti Medveděvovi získal dvaadvacetiletý Sinner úvodní set díky jedinému brejku za 46 minut, ve druhém ale ani jeden z hráčů na podání nezaváhal. Tie-break zvládl lépe ruský hráč, úvod rozhodující sady ale vyšel lépe Sinnerovi.

Odskočil do vedení 3:0, další brejk přidal v šestém gamu a koncovku si s přehledem ohlídal. Po šesti porážkách v úvodních šesti vzájemných zápasech nyní vyhrál třetí duel s Medveděvem v řadě.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně:

Dvouhra - semifinále:
Sinner (4-It.) - Medveděv (3-Rus.) 6:3, 6:7 (4:7), 6:1
Djokovič (1-Srb.) - Alcaraz (2-Šp.) 6:3, 6:2

Čtyřhra - semifinále:
Granollers, Zeballos (5-Šp./Arg.) - Bopanna, Ebden (3-Indie/Austr.) 7:5, 6:4
Ram, Salisbury (6-USA/Brit.) - S. González, Roger-Vasselin (4-Mex./Fr.) 7:6 (7:5), 3:6, 10:7.

Autoři: ,