Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Tenisoví fanoušci parkovali ve Wimbledonu na hřbitově

Sport

  14:58
Londýn - Nouze o parkovací místa ve Wimbledonu během nynějšího tenisového mistrovství je taková, že mnozí fanoušci vzali zavděk parkováním na místním hřbitově. Tuto možnost jim nabídla vikářka wimbledonského kostela St. Mary's za poplatek 20 liber (kolem 600 korun), ale poté, co se auta objevila i na "nepatřičných" místech, tak proměnu hřbitova na parkoviště zrušila.

Fanoušci na Wimbledonu. foto: ČTK

Snímek auta zaparkovaného mezi náhrobními kameny se dnes objevil na první stránce deníku Metro. Farářka kostela Mary Bideová listu řekla, že k parkování byla vyhrazena část hřbitova s hroby z 18. a 19. století s nebožtíky, jejichž příbuzné již není možné vypátrat. Výtěžek z parkování, které kostel prý nabízí již léta, jde podle ní třem různým charitativním organizacím a na provoz farnosti.

"Bohužel letos byla některá auta zaparkovaná na nepatřičných místech," uvedla dnes mluvčí farnosti. "Budeme to vyšetřovat a parkování na hřbitově bylo zrušeno. Vikářka se omlouvá za jakoukoli způsobenou újmu."

Autor:

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...