Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Tenista Čermák potrestán za sázení

Sport

  9:22
LONDÝN - Český tenista František Čermák má kvůli sázkám na cizí zápasy na deset týdnů zastavenou činnost a musí zaplatit pokutu 9450 eur (asi 217 000 korun). Deblovému specialistovi udělila trest organizace ATP zastřešující mužské turnaje.

Deblový specialista František Čermák. foto: ČTK

"Vyšetřování, které ATP zahájila v listopadu 2007, zjistilo, že Čermák sázel na tenisové zápasy od 9. září 2006 do 1. února 2007, "uvedla ATP v oficiálním prohlášení. Takové jednání tenistům pravidla nedovolují. "Antikorupční program ATP jasně říká, že sázení na jakýkoliv tenisový zápas nebude tolerováno, "prohlásil výkonný viceprezident ATP Gayle David Bradshaw.

Za sázky z října 2006 má zastaven činnost na dva týdny a navíc dostal pokutu 1890 eur. Ani v jednom případě nebyla odhalena snaha o ovlivňování zápasů, na které měli hráči vsazeno. Čermák nefiguruje na singlovém žebříčku, ale ve čtyřhře mu patří 34. pozice. V deblu získal šestnáct turnajových titulů a celkem si v kariéře vydělal přes milion dolarů.

 ATP kvůli obavám z ovlivňování výsledků postihuje sázení tenistů na turnaje, i když se nejedná o jejich zápasy. V minulosti už tresty dostali Italové Federico Luzzi, Giorgio Galimberti, Alessio Di Mauro, Potito Starace a Daniele Bracciali. První jmenovaný přitom sázel i na vlastní duely.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...