Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Tenista Štěpánek v Pekingu skončil

Davis Cup

  14:48
Jediný nasazený český tenista Radek Štěpánek vypadl na olympiádě v Pekingu hned v prvním kole. Dramatický duel s Francouzem Michaelem Llodrou dnes prohrál 6:4, 6:7, 9:11 a s turnajem se rozloučil.

V Pekingu se bohužel Radek Štěpánek takhle neradoval. foto: ČTK

Koncovka prvního setu patřila šestnáctému nasazenému hráči, protože Llodra udělal v desátém gamu dvě dvojchyby a prakticky mu daroval úvodní sadu. Ve druhém setu si oba aktéři drželi servis, i když Štěpánek v koncovce při svém podání odvracel čtyři setboly.
O osudu utkání tak rozhodla zkrácená hra, v níž český tenista vedl už 5:2 a za stavu 5:4 měl před sebou dvě podání, ale k mečbolu se nedostal. Llodra získal pět míčů za sebou a vynutil si pokračování zápasu.

V úvodu rozhodujícího setu získal náskok brejku, ale Štěpánek po ošetření levého stehna vyrovnal na 4:4. Na olympijských hrách se v rozhodujícím setu nehraje tie-break, takže se muselo rozhodnout rozdílem dvou gamů. Llodra podával na vítězství už za stavu 9:8, ale český daviscupový reprezentant se ještě vrátil do hry.

Vzápětí však znovu ztratil servis a tentokrát už Francouz šanci využil. Premiérová účast na olympiádě tak pro něj skončila stejně záhy jako pro jeho přítelkyni Nicole Vaidišovou.

Velkým zklamáním skončily olympijské hry i pro Brita Andyho Murrayho, který po nedávném triumfu na turnaji série Masters v Cincinnati přijel do Pekingu jako jeden z favoritů. Nečekaně však vypadl hned v prvním kole, když podlehl 6:7 a 4:6 Lu Yen-hsunovi z Tchaj-wanu.

Další výsledky:
Muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) - A. Murray (6-Brit.) 7:6 (7:5), 6:4, Calleri (Arg.) - Mullings (Bah.) 6:1, 6:1, Andrejev (Rus.) - Querrey (USA) 6:4, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (8-Pol.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6:1, 7:6 (8:6).

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!