Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Tenisté Švédska s Izraelem bez diváků

Sport

  20:38
MALMÖ - Březnové utkání tenisového Davis Cupu mezi Švédskem a Izraelem se bude hrát z bezpečnostních důvodů v Malmö bez diváků. Ve dnech 6. až 8. března, kdy se duel koná, je totiž ve městě naplánováno několik protiizraelských demonstrací.

Finále Davis Cupu mezi Argentinou a Španělskem sice začíná až v pátek, již nyní je ale na místě nádherná trofej, o kterou budou obě tenisové velmoci bojovat. foto: ČTK

O tom, že Baltiska Hallen pro 4000 diváků zůstane prázdná, dnes rozhodl po dlouhé debatě výbor městské rady pro cestovní ruch těsným poměrem hlasováním 5:4. Podle komise by město Malmö nemohlo garantovat fanouškům bezpečnost. Představitelé Izraele doufají, že jinak se ale zápas odehraje v klidu.

"Věřím Švédům, že utkání bude v duchu sportu a ne politiky. Nejsou to oni, ale skupina potížistů, kteří chtějí tímhle vším získat pozornost," uvedl předseda Izraelského tenisového svazu Michael Klein.

Rozhodnutí městské rady v Malmö přišlo jen několik dní poté, co tenisový svět pobouřil případ izraelské tenistky Šahar Peerové. Ta nedostala víza do Spojených arabských emirátů, takže se nemohla zúčastnit právě probíhajícího turnaje v Dubaji.

Ve Švédsku už se jednou utkání za zavřenými dveřmi hrálo. V roce 1975, dva roky po vojenském puči Augusta Pinocheta, nemohli diváci na zápas proti Chile v Bastadu.

Autor:

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...