Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Tenistka Benešová prohrála a končí

B. J. King Cup

  8:29
PEKING - Česká tenistka Iveta Benešová se s olympijským turnajem rozloučila ve druhém kole. V něm dnes nestačila na sedmou nasazenou Američanku Venus Williamsovou, které podlehla za hodinu a osm minut 1:6 a 4:6.

Iveta Beněšová bojuje na turnaji ve Stockholmu. foto: ČTK

Benešová se s vítězkou olympiády v Sydney utkala po pěti letech a stejně jako tehdy ve Fed Cupu neuhrála s pětinásobnou wimbledonskou šampionkou ani set. Za celý zápas si nevytvořila jedinou šanci na brejk a dopustila se 36 nevynucených chyb.

Pětadvacetiletá rodačka z Mostu ztratila první sadu za 26 minut. Ve druhé už byla americké favoritce vyrovnanější soupeřkou, ale Williamsová přesto dotáhla zápas do úspěšného konce.

"Bylo to hodně těžké. Ze začátku jsme byla hodně nervózní a udělala jsem zbytečné chyby, které normálně nedělám. Ve druhém setu byla škoda prvního gamu, kdy jsem vedla 40:15, ale prohrála jsem a pak už se s tím dalo těžko něco dělat," řekla Benešová novinářům po duelu.

Benešová se dnes proti své přemožitelce postaví ještě jednou, společně s Nicole Vaidišovou hrají čtyřhru proti sestrám Williamsovým. "Teď už budu připravená na to, co přijde. Ještě to bude dvojnásobné, takže musíme být ve střehu," řekla Benešová.
Po jejím vyřazení zbývají ve dvouhře už jen dva čeští zástupci, Lucie Šafářová a Tomáš Berdych.

Výsledky:
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (Fr.) - Hanescu (Rum.) 6:4, 7:6 (7:5).
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
V. Williamsová (7-USA) - Benešová (ČR) 6:1, 6:4, S. Williamsová (4-USA) - Stosurová (Austr.) 6:2, 6:0, Schiavoneová (It.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 6:3, 7:6 (8:6), Cornetová (15-Fr.) - Šuaj Pcheng (Čína) 6:2, 6:2, Wozniacká (Dán.) - Hantuchová (10-SR) 6:1, 6:3, Cibulková (16-SR) - Pironkovová (Bul.) 6:2, 6:2.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč