Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Kvitová postoupila do dalšího kola

Australian Open

  8:42aktualizováno  12:08
INDIAN WELLS - Tenistka Petra Kvitová se vrátila vítězně na kurty po měsíční pauze. Světová trojka porazila v českém souboji 2. kola turnaje v Indian Wells Barboru Záhlavovou-Strýcovou 6:1 a 6:3. Do třetího kola postoupila i Klára Zakopalová po výhře nad Slovenkou Danielou Hantuchovou 6:3, 6:7 a 6:3.

Petra Kvitová. foto: ČTK

Se soutěží se rozloučil Lukáš Rosol. Český tenista nestačil v prvním kole dvouhry na Thomaze Bellucciho a s Brazilcem prohrál po setech 2:6 a 6:7.

Dvaadvacetiletá Kvitová hrála naposledy začátkem února ve Fed Cupu. Od té doby léčila zranění achilovky a kolena, brala také antibiotika kvůli nachlazení.

ČTĚTE TAKÉ:

Se Záhlavovou-Strýcovou loni Kvitová v Indian Wells ve stejné fázi turnaje prohrála, ale tentokrát zápasu dominovala. Sice v každém setu jednou ztratila servis, ale soupeřce vzala podání šestkrát a vyhrála za hodinu a tři minuty.

"Proti Barboře se vždycky hraje těžko, protože jsme kamarádky a ona je fajn. Dodržovala jsem taktiku a jsem spokojena a tím, jak jsem dnes hrála. Mám z toho dobrý pocit," uvedla Kvitová, jež se v třetím kole střetne s Američankou Christinou McHaleovou. Zakopalovou čeká Věra Zvonarevová z Ruska.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Velké problémy měla světová jednička Viktoria Azarenková. Běloruska vedla nad Monou Barthelovou 6:4 a 5:1, ale o druhý set nakonec přišla a v třetím pak prohrávala 3:5. Rozhodující sadu získala ve zkrácené hře až poměrem 8:6.

"Bojovala jsem o přežití a byl to víc boj v mé hlavě než na dvorci, ale postoupila jsem a to se počítá. Nakonec z toho mám dobrý pocit," řekla vítězka Australian Open Azarenková, která protáhla vítěznou šňůru na 18 zápasů. Vyrovnala tak výkon Rusky Marie Šarapovové, která měla v roce 2008 na začátku sezony bilanci 18:0.

Autoři: ,

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...