Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Tenistky podlehly sestrám Wiliamsovým

Sport

  16:49
PEKING - Česká dvojice Nicole Vaidišová a Iveta Benešová dlouho vzdorovala největším favoritkám ženské čtyřhry Sereně a Venus Williamsovým, ale nakonec odešla z pekingského kurtu poražena po setech 6:4, 5:7 a 1:6. Wimbledonské vítězky z USA tahaly za kratší konec v utkání prvního kola až do stavu 5:5 ve druhém setu, poté už ale českým reprezentantkám nedaly šanci.

Sestry Williamsovy, přemožitelky našich deblistek Vajdišové s Benešovou. foto: ČTK

 Pro Vaidišovou i Benešovou tímto duelem olympiáda skončila. Vaidišová vypadla z dvouhry hned v prvním kole, Benešové se ve druhém kole stala osudnou starší ze sester Venus.

Soupeřem Tomáše Berdycha se v osmifinále stal podle předpokladů Švýcar Roger Federer. Nejvýše nasazený hráč, jenž právě s Berdychem vypadl na předchozí olympiádě v Aténách, dnes porazil Salvadorce Rafaela Arevala 6:2 a 6:4.

Proti neznámému hráči z páté stovky světového žebříčku se ale především ve druhém setu trápil a dopouštěl se značného množství nevynucených chyb.


Další výsledky:
Muži:
Dvouhra
- 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Arevalo (Salv.) 6:2, 6:4, Južnyj (Rus.) - Johansson (Švéd.) 7:5, 6:2.

Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Dementěvová (5-Rus.) - Arvidssonová (Švéd.) 6:3, 6:4.
Čtyřhra - 1. kolo:
S. Williamsová, V. Williamsová (1-USA) - Vaidišová, Benešová (ČR) 4:6, 7:5, 6:1.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...