Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Teplé počasí kazí plány snowbordistům, jedou trénovat do Big White

Sport

  22:59
VANCOUVER/PRAHA - Teplé počasí ve středisku Cypress Mountain změnilo plány českých snowboardcrossařů. Michal Novotný, David Bakeš a trenér Marek Jelínek se s realizačním týmem vydali v sobotu ráno vancouverského času (v Kanadě je o devět hodin méně než v Česku) do střediska Big White.

Michal Novotný. foto: www.olympic.cz

"Čeká nás 450 kilometrů cesty, ale vyplatí se to," říká kouč Jelínek. "Uvědomujeme si, že se závodníci musí kvalitně připravit. Pobyt samozřejmě hradíme," dodává František Dvořák, šéf české mise ve Vancouveru.

Čeští reprezentanti zde budou trénovat až do úterý 9. února. "Reference jsme dostali od polského týmu, který tam je od včerejška. Je tam dobře připravená trať. Rozhodli jsme se tam vydat, protože denní dojíždění do Whistleru je únavné," podotýká Jelínek. Bydlet budou v nedalekém městečku Kelowna. Závody začínají 15. února.

Chystá se na ně i Michal Novotný, kterého trápí dřívější zranění kotníku. "Zatím jsem opatrný, cítím to. Ale ještě je před námi několik dní, takže se to snad zlepší," řekl ke svému zdravotnímu stavu Novotný.

Autoři: