Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

Sport

Pěsti na Královce. Turnaj The Ring Praha nabídne i titulový souboj Ducára

Vasil Ducár slaví znojemský triumf. foto: Izzy Cooper

Když se řekne český box, dost možná se vám vybaví jména jako Lukáš Konečný či Rudolf Kraj. Anebo Vasil Ducár, nejlepší český boxer současnosti. Už v pátek 16. června čeká třiatřicetiletého ranaře obhajoba mistrovského titulu v křížové váze. Proti je Viktor Trush, ukrajinský rodák s českým pasem.
  8:27

Pražská hala Královka bude v pátek večer žít boxem. Vrcholem galavečera The Ring Praha, kde se představí třeba Pavel Polakovič, Zsolt Osadan či Josef Stráník, bude souboj Vasila Ducár a Viktora Trushe. Ten je nyní na 53. místě ve světovém žebříčku profesionálních boxerů v křížové váze, takže o jedno místo před Ducárem.

Jak to? Trush, mistr republiky z roku 2021, se blýskl zejména ve svém posledním duelu na galavečeru v Dánsku, kde dokázal ukončit ve čtvrtém kole domácí neporaženou hvězdu Ditleva Rossinga.

„Jde o mého papírově nejtěžšího soupeře, ale pravda se ukáže až v zápase. Chci vyhrát, protože jsem si už na post české jedničky zvykl, chci to potvrdit,“ říká Ducár, boxer plzeňské stáje Patron Boxing.

Pozici české jedničky drží rodák ze Znojma už třetím rokem, loni zvládl hned tři titulové souboje. Naposledy v prosinci obhájil v Lucerně titul, když porazil svého vyzyvatele Vladimíra Řezníčka jasně na body třikrát 100:90. Navzdory zánětu v ruce. Ještě předtím zdolal v bitvě o titul Marka Procházku a Václava Pejsara.

DUCÁRTRUSH

VIKTOR⚡️přeskočil šampiona ve SVĚTOVÉM ŽEBŘÍČKU a 16/6 ho chce připravit ještě o titul WBC! Koho favorizuješ?

Vstupenky v síti TICKETPORTAL nebo PPV na OKTAGON.tv

10. června 2023 v 19:00, příspěvek archivován: 16. června 2023 v 8:07

Přípravu na zápas s Viktorem Trushem pojal pečlivě. Utkal se třeba s Džemalem Bošnjakem, mistrem Bosny a Hercegoviny, který boxuje v otočeném gardu. Stejně jako Trush.

„Váhu už mám, taktiku v hlavě taky, ale nechci ji předem prozrazovat. Navíc taktika často mění po prvním úderu v zápase. Hlavně se chci soustředit na svůj výkon. Musím boxovat tak, aby soupeř boxoval podle mě,“ má jasno Ducár.

Do Královky ho tradičně přijede podpořit rodina včetně manželky Ireny. „Těším se na pořádný kotel,“ doplňuje otec dvou dcer a civilním povoláním policista v zásahové jednotce.

I hlavní předzápas turnaje The Ring Praha nabízí atraktivní podívanou. O titul v kategorii do 102 kilogramů i o čtvrt milionu korun si to rozdají Václav Pejsar a Lukáš Fajk.

Galavečer začíná v pátek od 19 hodin. Vstupenky jsou stále k dispozici na síti Ticketportal, turnaj lze sledovat i na platformě oktagon.tv.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...