Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Tolik košů letos v NBA nikdo nedal

Sport

  9:50
NEW YORK - Basketbalisté Phoenixu porazili v nedělním utkání NBA v Oaklandu 154:130 Golden State a stanovili nový střelecký rekord sezony. Ani druhé vítězství ve dvou dnech nicméně nemusí týmu Suns pomoci do play off, na osmý Dallas má totiž tým z Arizony v tabulce Západní konference stále velkou ztrátu.

Jason Richardson nastřílel proti Golden State 31 bodů. foto: ČTK

"Mysleli jsme, že budeme jedním z týmů, které si zajistí účast v play off. Ale stále je to napínavé a může se stát cokoli," uvedl autor 26 bodů Phoenixu Shaquille O'Neal. Ještě o pět víc vstřelil do koše svého bývalého mužstva Jason Richardson.


Zatím osmý Dallas podlehl 100:107 nejlepšímu týmu Západní konference Los Angeles Lakers v souboji, jenž se může opakovat v prvním kole play off. Střelecky se trápil hvězdný pivot Mavericks Dirk Nowitzki, který sice zaznamenal 20 bodů, ale z pole minul 14 z 20 pokusů.

Totožnou bilanci 53 vítězství a 13 proher jako Lakers má lídr Východní konference Cleveland. Cavaliers porazili 98:93 New York Knicks a připsali si 29. domácí výhru v sezoně.

Porážku 77:86 v Milwaukee utrpěli šampioni z Bostonu a nevyužili první šanci zajistit si podruhé za sebou triumf v Atlantické divizi.

Autor:

Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?
Jak předejít syndromu náhlého úmrtí kojence?

Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...