Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Berdych je ve Stockholmu ve finále, pomohla mu skreč soupeře v prvním setu

Sport

  15:58aktualizováno  16:27
STOCKHOLM/PRAHA - Jedno vítězství dělí Tomáše Berdycha od obhajoby titulu na tenisovém turnaji ve Stockholmu. V sobotním semifinále s Kypřanem Marcosem Baghdatisem vyhrál první set 6:1, pak jeho soupeř zápas skrečoval kvůli zranění. O druhý letošní titul po nedávném triumfu v čínském Šen-čenu bude Berdych v neděli hrát s Američanem Jackem Sockem.

Tomáš Berdych na turnaji ve Stockholmu. foto: Reuters

„Takhle zápas končit nechcete, ale je to sport a bohužel se to stává,“ komentoval Berdych předčasný konec utkání s Baghdatisem.

Ve švédské metropoli může český tenista oslavit už třetí turnajové vítězství, poprvé ve Stockholmu vyhrál v roce 2012. Se Sockem se utká podruhé v krátké době, před deseti dny ho v prvním vzájemném duelu v Šanghaji porazil ve druhém kole ve třech setech.

„Byla to s ním pořádná bitva a počítám, že bude chtít odplatu. Musím na něj být připravený. Cítím se dobře, síly mi nechybí,“ uvedl pátý hráč světa, který se chystá na Turnaj mistrů.

Třiadvacetiletého Američana, který je ve světovém žebříčku na 32. místě, čeká druhé finále v kariéře. V dubnu na antuce v Houstonu proměnil finálovou účast v zisk titulu.

O sedm let starší Berdych může získat dvanáctý titul v kariéře a druhý v jedné sezoně, což se mu dosud povedlo jen v roce 2012 a loni.

Tenisový turnaj mužů ve Stockholmu (tvrdý povrch)

Dvouhra - semifinále:
Berdych (1-ČR) - Baghdatis (Kypr) 6:1, skreč
Sock (7-USA) - Gasquet (2-Fr.) 6:4, 6:2.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!