Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Tomáš Kafka: Teď opravdu o něco půjde

Sport

  13:57
PRAHA - V poměrně mladé české florbalové reprezentaci patří brankář Tomáš Kafka (30) k těm nejstarším a zároveň nejzkušenějším. Hrát na mistrovství světa před domácím publikem ale zažije poprvé v kariéře. "Ve Švýcarsku nám z osmi tisíc lidí fandila skupinka asi dvaceti Čechů. Teď bych to chtěl zažít obráceně," říká gólman.

Brankář Tomáš Kafka (vpravo) v akci. foto: ČTK

Co pro vás znamená šampionát doma?
Je to prostě speciální. Já jsem byl už na čtyřech MS, bohužel ani jedno nebylo na domácí půdě. V roce 1998 to bylo naposledy v Čechách, to mi ale bylo devatenáct. O to víc jsem se snažil, abych na něm nechyběl tentokrát.

Na co se nejvíce těšíte?
Hlavně divácká podpora by měla být skvělá. Při našem největším úspěchu na MS 2004 ve Švýcarsku, kde jsme hráli semifinále s domácím týmem, nám z osmi tisíc lidí fandila skupinka asi dvaceti Čechů. Teď bych to chtěl zažít obráceně.

Co můžou fanoušci od mistrovství čekat?
Všechny mančafty budou v top formě a fanoušci budou mít možnost podpořit českou reprezentaci v nejsilnějším složení. Teď opravdu o něco půjde. Ať přijdou i skalní fandové z ostatních sportů, jako z fotbalu nebo hokeje. A zvu i toho pána se sombrerem, jak má kolibu v Rožnově pod Radhoštěm.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!