Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Tři body Jágra posunuly Rangers k play off

Sport

  8:55
NEW YORK - New York Rangers se přiblížili o další krok k play off. Včerejší výhru nad Torontem ovlivnil také český útočník Jaromír Jágr, který dvakrát přihrál a jednou vstřelil puk do branky kanadského týmu.

Kapitán Rangers. foto: ČTK

Rangers mají před svým soupeřem, který se v tabulce Východní konference nachází na prvním nepostupovém místě, čtyřbodový náskok. O výhru se zasloužil gólem a dvěma přihrávkami Jaromír Jágr, jednou se trefili také Martin Straka a Michal Rozsíval.

Naději na účast ve vyřazovacích bojích udržela Carolina výhrou 4:3 v prodloužení na ledě Floridy, asistencí k ní přispěl obránce František Kaberle. Carolina na desátém místě ztrácí dva body na osmý Montreal.

Brankář Dominik Hašek z Detroitu byl vyhlášen druhou hvězdou zápasu s Columbusem, který Rudá Křídla vyhrála 4:1. Český gólman zlikvidoval 31 střel a o osmé čisté konto v sezoně přišel až 59 sekund před koncem třetí třetiny, kdy jej překonal Rick Nash.

Hlavním hrdinou duelu se stal švédský útočník Tomas Holmström, jenž vstřelil dva góly. U první branky mu asistoval Jiří Hudler, přihrávku si připsal i Robert Lang.

Svůj 24. gól v sezoně vstřelil Milan Michálek a pomohl San Jose k vítězství nad Los Angeles 6:2. Český útočník se trefil jako třetí v dresu Sharks a připsal si tak vítěznou branku.

Autoři: ,