Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fruhvirtová dohrála v Pekingu ve druhém kole, Gauffová protáhla vítěznou sérii

Linda Fruhvirtova foto: AP

Tenistka Linda Fruhvirtová vypadla na turnaji v Pekingu ve druhém kole. Poslední česká zástupkyně ve dvouhře podlehla šesté nasazené Marii Sakkariové z Řecka 4:6, 2:6. Osmnáctiletá Fruhvirtová prohrála první vzájemný zápas se světovou šestkou za hodinu a půl.
  19:57

Vítězka US Open Coco Gauffová porazila v čínské metropoli v druhém kole po tříhodinové bitvě Chorvatku Petru Martičovou a protáhla svoji vítěznou sérii už na 14 utkání. Devatenáctiletá americká tenistka zápas, jenž byl přerušen kvůli dešti a dohrával se pod zataženou střechou, vyhrála 7:5, 5:7, 7:6.

Aktuální světová trojka Gauffová v čínské metropoli hraje první turnaj od US Open, kde získala premiérový grandslamový titul. Před newyorským grandslamem triumfovala v Cincinnati po finálové výhře nad Karolínou Muchovou, kterou poté porazila i v semifinále ve Flushing Meadows.

Coco Gauffová na turnaji v Pekingu

V Pekingu se na kurty vrací také poražená finalistka US Open Aryna Sabalenková a absolvuje premiéru v roli světové jedničky. Běloruska dnes zdolala 7:5, 7:6 Britku Katie Boulterovou.

Druhé kolo bylo konečnou pro turnajovou sedmičku Uns Džábirovou, kterou porazila 7:6, 6:1 Ukrajinka Marta Kosťuková. Tuniská tenistka po vyřazení nepředstihne Markétu Vondroušovou v žebříčku pro postup na Turnaj mistryň a zůstane sedmá.

Wimbledonské šampionce Vondroušové, jež v Pekingu vypadla v 1. kole, aktuálně patří v pořadí letošního roku šestá pozice za již kvalifikovanou pěticí tenistek. Osmá je Muchová, která na China Open nehraje.

O postup na finále sezony WTA Tour usiluje ještě aktuálně devátá Sakkariová, jež své naděje přiživila výhrou nad Fruhvirtovou. Řekyně potřebuje k udržení naděje uhrát v Pekingu minimálně semifinále, ve 3. kole se utká s domácí Wang Sin-jü.

Finále mužů obstarají Medveděv a Sinner

Ruský tenista Daniil Medveděv v semifinálovém duelu s Alexanderem Zverevem z Německa.

Daniil Medveděv a Jannik Sinner se utkají o titul na turnaji v Pekingu. Druhý nasazený ruský tenista v semifinále vyřadil Němce Alexandera Zvereva 6:4, 6:3, Ital Sinner porazil turnajovou jedničku Carlose Alcaraze ze Španělska 7:6, 6:1. V bilanci vzájemných zápasů má jasně navrch Medveděv, který vyhrál všech šest duelů.

Sedmadvacetiletý Medveděv postoupil letos do finále už poosmé a pokusí se ještě vylepšit už nyní rekordní sezonu, v níž získal pět trofejí. Celkově má ve sbírce 20 titulů. O pět let mladší Sinner bude usilovat o třetí letošní a celkově devátý turnajový triumf.

Sinner se díky postupu do finále posune v novém vydání světového žebříčku poprvé v kariéře na čtvrté místo. Vylepšením osobního maxima navíc vyrovná historické umístění krajana Adriana Panatty, který byl v roce 1976 jako dosud nejlepší Ital v pořadí ATP rovněž čtvrtý.

Turnaj mužů a žen v Pekingu

tvrdý povrch

Dvouhra - semifinále:
Medveděv (2-Rus.) - Zverev (8-Něm.) 6:4, 6:3
Sinner (6-It.) - Alcaraz (1-Šp.) 7:6 (7:4), 6:1

Ženy (dotace 8 127 389 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:

Gauffová (3-USA) - Martičová (Chorv.) 7:5, 5:7, 7:6 (7:2)
Sabalenková (1-Běl.) - Boulterová (Brit.) 7:5, 7:6 (7:2)
Pegulaová (4-USA) - Blinkovová (Rus.) 6:7 (2:7), 6:2, 6:1
Garciaová (9-Fr.) - Putincevová (Kaz.) 6:3, 3:6, 6:3
Kosťuková (Ukr.) - Džábirová (7-Tun.) 7:6 (7:5), 6:1
Wang Sin-jü (Čína) - Kasatkinová (11-Rus.) 6:4, 6:2
Šwiateková (2-Pol.) - Grachevová (Fr.) 6:4, 6:1
Kuděrmětovová (16-Rus.) - Curenková (Ukr.) 3:6, 6:0, 6:0
Rybakinová (5-Kaz.) - Mariaová (Něm.) 7:5, 6:0
M. Andrejevová (Rus.) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:2, 6:1

Čtyřhra - 2. kolo:
Sorribesová, Bouzková (Šp./ČR) - Jüan Jüe, Wang Si-jü (Čína) 6:4, 6:3

Mannarino získal druhý titul v sezoně

Francouz Adrian Mannarino porazil ve finále turnaje v Astaně 4:6, 6:3, 6:2 Američana Sebastiana Kordu a získal letos druhý titul po červencovém triumfu na trávě v Newportu. Vítěznou trofej pozvedl pětatřicetiletý hráč počtvrté v životě.

O dvanáct let mladší Korda prodloužil čekání na druhý titul v kariéře. Od premiérového vítězství v květnu 2021 v Parmě prohrál syn bývalého českého šampiona Australian Open Petra Kordy čtvrté finále za sebou.

Mannarinovi se naopak nyní v titulových zápasech daří mnohem víc než v úvodu kariéry. Zatímco z prvních deseti finále v letech 2015-2020 vyhrál jen jedno, z následujících čtyř od loňského srpna tři.

Turnaj mužů v Astaně

tvrdý povrch, dotace 1 017 850 dolarů

Dvouhra - finále:
Mannarino (6-Fr.) - Korda (5-USA) 4:6, 6:3, 6:2

Čtyřhra - finále:
Lammons, Withrow (2-USA) - Pavič, Peers (4-Chorv./Austr.) 7:6 (7:4), 7:6 (9:7)

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!