Pondělí 3. června 2024, svátek má Tamara
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

U Šárky nehrozí, že by zvlčila, říká Záhrobský, který už nepovede dceru

Sport

  20:17
BENECKO - Po osmi letech udělal nečekaný úkrok. Charismatický lyžařský svéráz Petr Záhrobský (57) bude závody úspěšné dcery Šárky sledovat jen v televizi. Na svahu totiž povede syna Petra. "U Šárky nehrozí, že by zvlčila," tvrdí Záhrobský.

Dcera a otec Záhrobští. foto: Lidové noviny

Za blízkým krkonošským kopcem, kde jeho děti projížděly první branky, zapadalo slunce. Jako by klid, který obklopoval roubenku Záhrobských, rozpustil jedovaté ostny, díky nimž samorostlý trenér "pije krev" řadě funkcionářů. "Uvidíme, co to udělá," přemýšlí o radikální změně Záhrobský. Na tričku měl obrovský nápis "coach" (ang. trenér) a ukusoval bramborové lupínky.

Takže Šárku už netrénujete?

Šárka má svůj tým, protože chce jezdit jenom technické disciplíny. Petr jezdí sjezdy a už to nejde dělat dohromady. Když Šárka šla jezdit slalomy, tak jsem šel s ní a Petr si někde jezdil pod dohledem asistenta. Nebylo to ono. Teď budu po závodech jezdit s Petrem.

Nebudete se Šárkou ani na závodech?

Ne.

Vedl jste ji od malička.

Šárka si dělá tréninky sama a jsme v kontaktu. To je obrácený gard, než jak to bylo s Petrem. Petr měl strašně dobrou sezonu, díky vítězství ve sjezdu v Evropském poháru si vyjel místo ve "svěťáku", získal dobré vybavení, je potřeba to chytit za pačesy. Pro mě je to šance tlačit ho nahoru. Pořád byl trošku stranou, musí se mu to vrátit. Pro nás nehraje roli, že je to olympijská sezona.

Rozhodnutí, že "přestoupíte" k Petrovi, vzešlo od vás, nebo od Šárky?

My jsme o tom dlouho debatovali, rozvíjeli jsme to, Šárka už je zodpovědná pětadvacetiletá ženská. Vytvořili jsme model a zkusíme to. Uvidíme, co to udělá.

Nehrozí, že "zvlčí", když nebude pod vaším dohledem?

To nehrozí. Jediný problém možná je, aby ti lidé ustáli, že nad nimi nebude tvrdá ruka. To jsou věci, které se projeví časem.

Jak vám bude u televize?

No. (dívá se do dáli a usmívá se)

Celý rozhovor si přečtěte v novinách

Témata: Petr Záhrobský

Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA
Rozdáváme mléčnou výživu ZDARMA

Už jste slyšeli o nové pokračovací mléčné výživě BEBA SUPREMEpro 2 určené dětem od ukončeného 6. měsíce? Nyní můžete tuto nejdokonalejší recepturu...