Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Úchvatnou hokejbalovou bitvu zvládli lépe Češi, zahrají si o zlato

Sport

  19:00
PRAHA/PLZEŇ - Popáté se dnes rozezněla plzeňskou ČEZ Arénou česká národní hymna na počest českým hokejbalistům. Ti v nádherné bitvě porazili Slovensko v semifinále MS 5:4 v prodloužení a zahrají si tak zítra vpodvečer o druhý titul. Soupeře určí večerní zápas mezi USA a Indií.

Bez slovenskou brankou bylo často rušno. foto: Zdeněk Vaiz.

Oliverius vyhrává buly, míček se dostává za něj na obránce Výborného, bum a v čase 47:48 inkasují Slovácí definitivní k.o. - Češi vítězí v prodloužení krásného semifinálového utkání mistrovství světa v hokejbalu 5:4, přestože do poslední třetiny vstupovali s tříbrankovým mankem.

Před více jak čtyřmi tisícovkami fanoušků to dnes bylo jiné utkání, než které oba soupeři předvedli v základní skupině, kdy Češi vyhráli 2:0. Dnes měli výsledkově navrch 30 minut duelu naši východní sousedé, domácí hráči ani jednou v utkání nevedli. Skóre krásného, tvrdého zápasu dvou vyspělých hokejbalových týmů otevřel již ve 3. minutě Danko. Ten tak připravil o turnajovou neprůstřelnost brankáře Šulana.

Na začátku druhé třetiny sice snížil Výborný, ovšem poté přišel doslova uragán branek v české síti. Čeští hráči až příliš tvrdě pykali za své fauly. Všechny tři inkasované branky v prostřední části v české síti měly stejný scénář - vyloučení českého hráče a následné dokonalé trestaní ve slovenském kabátu. Do slovenské kanonády, která vyhnala Šulana z branky se z českých hráčů vmísil svým gólem pouze Oliverius.

Čtyři tisícovky skvělých fanoušků ale své bojovníky nenechaly padnout. Pospíšil ve 31. minutě snížil a o devět minut později završil český tlak vyrovnáním Bacovský. Zápas dospěl do prodloužení a k již známému scénáři, Oliverius-Výborný-gól.

Češi si tak v sobotu od 17:00 zahrají finále a pokusí se na domácí půdě získat druhý titul mistra světa v historii.

SEMIFINÁLA MS V HOKEJBALE:
Česká republika - Slovensko 5:4 v prodl. (0:1, 2:3, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Výborný (Lendl, Šulan), 20. Oliverius (Hodovník, Dědič), 31. Pospíšil (Příhoda), 40. Bacovský (Novák), 48. Výborný (Oliverius) - 3. Danko (Polák), 20. Tóth (Danko), 22. Kapánek (Giba), 30. Románek (Hrivnák, Giba). Rozhodčí: Jamnic (Rak.), Mintz (Kan.). Vyloučení: 4:4. Využití: 1:3. Diváci: 4058.

Témata: Slovensko, ČEZ, Indie, USA, Česko

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...