Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

UEFA řeší Didovo divadlo

Sport

  10:03
GLASGOW/PRAHA - Běží třetí minuta nastaveného času utkání základní skupiny Ligy mistrů mezi domácím Celtikem Glasgow a AC Milán. Po nadšených oslavách druhého gólu v milánské síti, který znamenal vítězství 2:1, vniká na hřiště jeden ze skotských fanoušků.

To to bolí! Dida, brazilský gólman AC Milán, se nechává odnést na nosítkách poté, co ho lehce poplácal po tváří fanoušek Celticu, který vnikl na hrací plochu. foto: ČTK

Běží kolem hostujícího gólmana Didy, načež se ho zlehka dotkne na tváři. Není to ani facka. Sotva poplácání. Dida se také hned naštvaně vrhne za prchajícím divákem. Udělá několik rychlých kroků, ale pak náhle padne k zemi jako podťatý a začne se svíjet. Hřiště opustí na nosítkách a s ledovým obkladem na tváři.

„Nechci hledat žádné výmluvy pro takové chování,“ kritizoval fanouška šéf Celtiku Brian Quinn. „Ale ten kontakt byl minimální a Didovo chování by se také mělo řešit,“ vzkázal na dálku představitelům UEFA, kteří se případem začali zabývat.

„Z toho, co jsem viděl v televizi, je jasně vidět, že Dida nejdřív udělal pár kroků za fanouškem a pak si uvědomil, že by bylo lepší padnout k zemi,“ naznačil Quinn, že Didovou motivací byla zřejmě snaha docílit skrečování zápasu u zeleného stolu. „Pokud mi něco neuniklo, odnesli ho na nosítkách kvůli lehkému poklepání na tvář,“ dodal sarkasticky šéf Celtiku.

AC Milán nechce změnu výsledku
Zvláštní Didovo počínání nenašlo příliš velké pochopení ani u představitelů AC Milán, kteří prohlásili, že nebudou žádat o změnu výsledku. „Fanoušek nikdy nesmí na hřiště, ale nevěřím tomu, že udělal Didovi něco vážného. Dida střídal, když už jsme toho s výsledkem moc udělat nemohli,“ řekl i kouč obhájce trofeje Carlo Ancelotti.
„Fanoušci Celtiku patří k nejlepším v Evropě,“ nechal se slyšet i záložník AC Clarence Seedorf.

Jenže poslední slovo bude mít stejně UEFA. Není tak vyloučeno, že utkání bude kontumováno ve prospěch hostů, podobně jako nedávno kvalifikační zápas Dánska se Švédskem, při němž opilý fanoušek napadl rozhodčího.

„Doufám, že rozhodnutí bude shovívavé,“ přeje si střelec rozhodujícího gólu Scott McDonald. „Bylo by tragédií, kdyby tahle událost jakkoliv poškodila tým.“ Představitelé skotského klubu zároveň uvedli, že sedmadvacetiletý fanoušek už byl potrestán doživotním zákazem vstupu na stadion Celtiku.

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...