Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Bolest, slzy, skreč. Sladký i trpký den Vondroušové: Naštěstí mi Bára rozumí

Sport

  7:12
K některým sportovním vítězstvím vede cesta plná utrpení. Tenistka Markéta Vondroušová jeden takový triumf vydřela v pondělí v New Yorku. Navzdory bolesti a únavě zdolala v bouřlivém prostředí Louis Armstrong Stadium rozpumpovanou domácí dračici Peyton Stearnsovou 6:7, 6:3, 6:2 a poprvé v kariéře se prosmýkla do čtvrtfinále US Open.

Potíže s namoženým loktem, které přebíjela prášky, ji ovšem přinutily, aby následně odstoupila ze čtyřhry.

Musela se omluvit parťačce Barboře Strýcové, která se na Flushing Meadows loučí s kariérou. Dvojnásobná deblová grandslamová šampionka na turnaji ještě pokračuje v mixu s Mexičanem Santiagem Gonzálezem.

„Bára je zkušená hráčka a fajn člověk, naštěstí mě pochopila,“ prohlásila Vondroušová na tiskové konferenci.

Jak těžké bylo partii se Stearnsovou otočit?
Začala výborně, střílela do míčů, nutila mě běhat. Podala velmi dobrý výkon, klobouk dolů. Musela jsem bojovat až do konce.

Působila jste zničeně. Jak vážné jsou vaše potíže?
Cítila jsem bolest v paži, asi za ni můžou těžší míče. Mrzí mě odstoupení z deblu kvůli Báře, protože tu hraje svůj poslední turnaj. Musela jsem udělat těžké rozhodnutí, ale zdraví je přednější.

Kdy jste se zranila?
Problémy začaly před minulým zápasem (proti Jekatěrině Alexandrovové). Sezona je dlouhá, zdejší program náročný. Naše těla dostávají zabrat. Člověk se musí kousnout. Zítřejší volno mi snad pomůže. Uvidíme, jak se to vyvine.

Jak probíhala domluva se Strýcovou?
Kouč (Jan Hernych) mi řekl, ať do čtyřhry nenastupuju. Bára se to dozvěděla od něj, pak za mnou přišla. Brečela jsem. Samozřejmě jsme obě byly smutné. Ale ona ví, že jsem se dost natrápila se zraněními. Chápe, že si nechci vyrobit další závažné problémy. Řekla mi, že buď musíme jít na kurt na sto procent připravené, nebo to nemá cenu. Naštěstí mi rozumí.

Ve čtvrtfinále se utkáte s další Američankou, ranařkou Madison Keysovou. Jak se jí dá čelit?
Budu asi muset hodně běhat, no. (směje se) Maddie teď má parádní formu. Před turnajem jsme spolu trénovaly. Očekávám bitvu. Hraje hodně rychle, úžasně podává. Doma se cítí dobře, byla tu ve finále. V grandslamovém čtvrtfinále se ale může stát cokoliv a já na kurtu nechám všechno, co mám.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!