Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Úvodní slalom SP vyhrál Hirscher, Češi do 2. kola nepostoupili

Sport

  14:30
LEVI (Finsko) - Úvodní slalom sezony Světového poháru ve finském Levi vyhrál obhájce celkového vítězství v seriálu Marcel Hirscher. Rakušan byl nejrychlejší v obou kolech a zaznamenal desáté pódiové umístění v seriálu ve slalomu za sebou. Z osmi posledních slalomů SP pětkrát vyhrál. Čeští lyžaři Kryštof Krýzl a Filip Trejbal nepostoupili do druhého kola.

Marcel Hirscher foto: ČTK/AP

Hirscher opět neměl konkurenci, do druhého kola odstartoval díky nejrychlejšímu času jako poslední a jeho jízda byla bezchybná. Naopak útok z druhého místa se nepodařil Němci Felixi Neureutherovi, který po prvním kole ztrácel na mistra světa Hirschera pouze 22 setin. V závěru trati chyboval, musel se vrátit do branky a skončil poslední ze slalomářů, kteří závod dokončili.

Druhý za Hirscherem, který bude útočit na třetí celkové vítězství v seriálu v řadě, skončil další rakouský slalomář Mario Matt. Na vítěze ztratil 62 setin, třetí místo obsadil nečekaně Nor Henrik Kristoffersen. Američan Ted Ligety, vítěz úvodního obřího slalomu v Söldenu, obsadil jedenácté místo a Hirscherovi přepustil vedení v průběžném hodnocení SP po dvou závodech.

Krýzl jízdu v prvním kole nedokončil, Trejbal se startovním číslem 69 ztratil na Hirscherův čas 1,99 sekundy a obsadil 45. místo.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...