Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Uvřískaná De Britová porazila Zakopovalovou, té řvaní nevadilo

Australian Open

  20:18
LONDÝN - VIDEO - Česká tenistka Klára Zakopalová, která dnes prohrála v prvním kole dvouhry ve Wimbledonu s šestnáctiletou Michelle Larcher De Britovou, uznala, že její soupeřka vyhrála zaslouženě. Nevadily jí ani hlasité projevy, kterými na sebe Portugalka upozornila před měsícem na Roland Garros.

Michelle Larcher De Britová. foto: ČTK

"Dnes vůbec nebyla hlasitá, o dost ztišila. Já jsem to vůbec nevnímala," řekla Zakopalová po utkání. "Všichni mě varovali, ať si dám špunty do uší, ale mně to vůbec nevadilo." Připustila, že kdyby se její soupeřka projevovala jako v Paříži, asi by s tím problém měla.

"Viděla jsem ji v televizi na Roland Garros, a to se mi zdálo opravdu moc. Myslím si, že s ní mluvili a že i ona si asi uvědomila, že to bylo přehnané. Dneska byla úplně v klidu. Připadá mi, že (Serena) Williamsová heká už víc," řekla Zakopalová, která do turnaje postoupila z kvalifikace.

Michelle Larcher De Britová na French Open:

Uznala, že soupeřka hrála výborně od prvního míče. V závěru se utkání pro Zakopalovou vyvíjelo nadějně. "Ale bohužel se jí povedlo všechno, i to, co nechtěla," povzdechla si.

"Je to škoda, byl to určitě hratelný zápas. Ale ona hrála dobře, hrála líp," řekla sedmadvacetiletá tenistka, kterou překvapilo, jak rychle De Britová hrála. "Myslím si, že když zlepší servis, má před sebou velkou budoucnost," dodala Zakopalová.

ČERNÝ ČESKÝ DEN

Ivo Minář postoupil jako první z českých tenistů do druhého kola Wimbledonu. Na trávě v All England Clubu dnes porazil po setech 6:4, 3:6, 7:5 a 6:0 Argentince Maxima Gonzaleze. Naopak s dvouhrou se hned po svém prvním zápase rozloučili Petra Cetkovská, Lucie Šafářová, Klára Zakopalová a Jan Hernych.

Kromě druhého setu se mohl Minář spolehnout na svůj servis, při kterém zaznamenal deset es. Argentinský tenista udělal dvakrát více nevynucených chyb a při své premiérové účasti ve Wimbledonu dostal ve čtvrtém setu dokonce "kanára". Minář se v druhém kole, kterým si vyrovnal maximum z roku 2005, utká s Němcem Philippem Kohlschreiberem.

Cetkovská vypadla jako vůbec první hráčka letošního ročníku. Nestačila na jednatřicátou nasazenou Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a prohrála po setech 2:6 a 2:6.

Cetkovská vyrobila při svém podání sedm dvojchyb a soupeřku vážněji potrápila až v samém závěru. Tehdy při podání Rusky odvrátila čtyři mečboly, na ten pátý už ale byla krátká. Stejně jako loni se tak čtyřiadvacetiletá rodačka z Prostějova rozloučila s londýnskou trávou již v 1. kole.

Stejně je na tom i Šafářová, která podlehla Australance se slovenskými kořeny Jarmile Grothové 3:6, 6:3 a 3:6. Připsala si tak nejhorší výsledek na grandslamu v této sezoně, když předtím byla v třetím kole na Australian Open a v druhém na French Open.

Již počtrnácté z posledních patnácti účastí na grandslamu bylo první kolo konečnou pro Zakopalovou. Ta prohrála s talentovanou šestnáctiletou Portugalkou Michelle Larcher De Britovou 2:6 a 5:7. Ve Wimbledonu poprvé a naposledy přešla přes první kolo v roce 2004.

Dál neprošel ani Hernych, nad jehož síly byl Srb Janko Tipsarevič. Český tenista sice odehrál s favoritem vyrovnané utkání, nezvládl však koncovku všech tří setů. Tipsarevič tak mimo jiné díky kvalitnějšímu servisu vyhrál 6:4, 6:4 a 7:6.

Nepříliš povedený den českých tenistů tak alespoň trochu vylepšily Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová, které postoupily ve čtyřhře po vítězství nad rakousko-americkým duem Sybille Bammerová, Alexa Glatchová 6:2, 2:6 a 7:5.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!