Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

V prvním kole Wimbledonu bude souboj Čechů

Sport

  13:44aktualizováno  14:23
LONDÝN - Dnešní los tenisového Wimbledonu rozhodl o tom, že na sebe hned v úvodním kole narazí dva čeští hráči. Nasazenou šestnáctku Radka Štěpánka prověří Jan Hernych, jenž si účast v hlavní soutěži vybojoval v kvalifikaci. Nejvýše nasazeného českého tenistu Tomáše Berdycha čeká Rus Jevgenij Koroljov.

Nadal je ve skvělé formě. foto: AFP


Také další Češi měli při losu spíše štěstí, když nedostali žádného z
favoritů. Pavel Šnobel při své wimbledonské premiéře narazí na Juana Martina Del Potra, jenž svou formu prokázal postupem do semifinále probíhajícího turnaje v Hertogenboschi. Ivo Minář se představí proti dalšímu Argentinci Martinu Vassallovi Arguellovi, Jiří Vaněk vyzve antukového specialistu z Ruska Igora Andrejeva.


Příliš radosti z losu nemá světová jednička Roger Federer. V prvním kole totiž pětinásobný vítěz narazí na Slováka Dominika Hrbatého, kterého ani v jednom z dvou vzájemných duelů neporazil. Po předpokládaném postupu do dalších kol na Švýcara může číhat v osmifinále vítěz z roku 2002 Lleyton Hewitt a v semifinále Novak Djokovič. Ve spodní polovině pavouka se rýsuje semifinále mezi Rafaelem Nadalem a Andym Roddickem. Španělský tenista změří na úvod síly s Němcem Andreasem Beckem, jenž postoupil z kvalifikace, Roddick se utká s Argentincem Eduardem Schwankem. Největší domácí naději na titul Andyho Murrayho bude chtít potrápit francouzský veterán Fabrice Santoro.

Stejně jako v pavouku mužské dvouhry dojde i v ženské části Wimbledonu na český souboj o účast v druhém kole. Nejvýše
nasazenou českou hráčku Nicole Vaidišovou prověří Zuzana Ondrášková, která je rozehraná ze zápasů kvalifikace. Těžkou soupeřku přidělil dnešní los Ivetě Benešové, která se utká s turnajovou čtrnáctkou Agnieszkou Radwaňskou, hrající v poslední době ve skvělé formě.


Její sestra Urszula loni vyhrála na Wimbledonu soutěž juniorek a mezi dospělými ji nyní čeká Klára Zakopalová. Vítězka tohoto duelu bude hrát v druhém kole zřejmě proti dvojnásobné vítězce Sereně Willimasové. Hned v prvním kole čeká další držitelka slavné trofeje Lindsay Davenportová na Renatu Voráčovou.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...