Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Vaidišiová, Šafářová i Berdych jdou dál

Sport

  0:36
NEW YORK - Elitní zástupci českého tenisu Tomáš Berdych, Lucie Šafářová a Nicole Vaidišová se kvalifikovali na grandslamovém US Open do třetího kola. Ani jeden z nich v New Yorku s papírově slabšími soupeři neztratil set.

Nicole Vaidišová v utkání druhého kola US Open. foto: AFP

Jednadvacetiletý Berdych postoupil bez větších problémů přes 87. hráče světa Simona Bolelliho z Itálie po setech 7:5, 6:3 a 6:3. Devátý nasazený Berdych měl utkání plně pod kontrolou. Udělal pouze šest nevynucených chyb, zaznamenal 14 es a ani jednou nečelil hrozbě ztráty podání. Přes druhé kolo prošel za 96 minut a čeká ho duel se Španělem Fernandem Verdaskem, který dnes porazil ve třech setech Francouze Gillesa Simona.

Berdychova přítelkyně Šafářová ve středu vyřadila Němku Andreu Petkovicovou po setech dvakrát 6:3. Příští soupeřkou dvacáté nasazené Češky bude letošní wimbledonská finalistka Marion Bartoliová z Francie, newyorská turnajová desítka.

Vaidišová, jež se vrací po téměř dvouměsíční přestávce způsobené mononukleózou, porazila Italku Flavii Pennettaovou 6:2 a 7:6. Osmnáctiletá Vaidišová směřovala za relativně hladkým vítězstvím, situaci si však v závěru zkomplikovala. Za 6:5 nevyužila pět mečbolů, ale následný tie-break vyhrála hladce 7:0.

V třetím kole se utká s izraelskou tenistkou Šahar Peerovou, s níž dosud jediný vzájemný zápas v roce 2005 na antuce vyhrála. Jako poslední z Čechů se bude snažit proniknout do třetího kola Radek Štěpánek, jehož ale v pátek čeká náročný duel se světovou trojkou Novakem Djokovičem.

Nečekaně už v prvním kole se rozloučil čtvrtý nasazený pár Martin Damm, Leander Paes, jenž tedy neobhájí svůj loňský newyorský triumf. Česko-indická dvojice podlehla po setech 7:6, 3:6 a 4:6 francouzskému duu Benneteau, Mahut.
Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!