Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová je v osmifinále

Sport

  16:58
LONDÝN - Českou tenistku Nicole Vaidišovou už dělí jediné vítězství od obhajoby loňského čtvrtfinále ve Wimbledonu. Ve třetím kole porazila Dellacquaovou.

Vaidišová je v dalším kole. foto: ČTK

Vaidišová, která se v posledních měsících potýkala se ztrátou formy, dnes odvedla soustředěný výkon a od začátku měla jasně navrch. Bez problémů vyhrála první set a z rytmu ji nevyvedla ani dešťová přeháňka, kvůli níž byl zápas v druhé sadě přerušen za stavu 4:3 pro českou tenistku při jejím podání.

Dohrávku osmnáctá nasazená hráčka bez většího zaváhání zvládla a dostala se mezi nejlepší šestnáctku. Poprvé od lednového Australian Open se jí podařilo vyhrát na turnaji třikrát za sebou.

Barbora Záhlavová-Strýcová naopak ve třetím kole Wimbledonu vypadla, když podlehla čtvrté nasazené Rusce Světlaně Kuzněcovové. Dvaadvacetiletá rodačka z Plzně prohrála s vítězkou US Open z roku 2004 po setech 2:6 a 4:6, přesto dosáhla největšího úspěchu na grandslamech v kariéře.

Osmifinálovou soupeřkou Nicole Vaidišové bude osmá nasazená Ruska Anna Čakvetadzeová, která ve dvou setech vyřadila krajanku Jevgeniji Rodinovou.

Výsledky:

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Vaidišová (18-ČR) - Dellacquaová (Austr.) 6:2, 6:4., Kuzněcovová (4-Rus.) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:2, 6:4, Čakvetadzeová (8-Rus.) - Rodinová (Rus.) 6:4, 6:3.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...