Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová klesla v tenisovém žebříčku WTA až na 143. místo

Sport

  14:19
LONDÝN - Tenistka Nicole Vaidišová klesla po nezdaru v prvním kole wimbledonské dvouhry v žebříčku WTA až na 143. místo. Bývalá světová sedmička, která se po londýnském grandslamu propadla o 76 pozic, je nyní až osmou českou hráčkou. Nejlepší je na 31. příčce Iveta Benešová.

Nicole Vaidišová. foto: ČTK

V čele světového pořadí zůstala Ruska Dinara Safinová, třebaže ani na trávě ve Wimbledonu nedokázala získat první grandslamový titul. Vítězná Serena Williamsová je v pořadí druhá, poražená finalistka Venus Williamsová třetí.

Dvacetiletá Vaidišová loni ve Wimbledonu postoupila do čtvrtfinále. Letos však vypadla hned v úvodním kole po prohře s Rossanou De Los Ríosovou z Paraguaye a neobhájené body ji stály místo v první stovce žebříčku.

S tím byla Vaidišová smířená hned po wimbledonské porážce. "Jsem realista a jsem na to připravená," řekla tenistka, která v únoru začala opět trénovat s nevlastním otcem Alešem Kodatem. "Co jsme s Alešem začali, říkala jsem od začátku, že si nemyslím, že do měsíce do dvou budu zpátky. Bude to trvat nějakou dobu, počítala jsem s tím a jsem na to připravená," zdůraznila.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....