Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová končí ve druhém kole

Sport

  22:46
NEW YORK - Nejlepší česká tenistka Nicole Vaidišová vypadla ve druhém kole US Open. Dvacátá nasazená hráčka nestačila na Francouzku Severine Brémondovou, které podlehla 5:7 a 3:6. Ženská dvouhra tak bude na newyorském grandslamu pokračovat bez české účasti.

Vaidišové se nedaří. foto: ČTK

Vaidišová v prvním kole hladce přehrála krajanku Petru Cetkovskou a vydařil se jí i vstup do dnešního zápasu, když vedla 3:1. Pak však ztratila čtyři hry za sebou a 121. hráčka světa byla blízko zisku úvodní sady. Devatenáctiletá Vaidišová ještě vyrovnala na 5:5, jenže ve dvanácté hře znovu ztratila servis a tím i celou sadu.

Ve druhém setu devětadvacetiletá Francouzka, která loni v únoru byla ve čtvrté desítce světového žebříčku, udělala klíčový brejk v osmém gamu. Odskočila po něm do vedení 5:3 a při svém servisu dotáhla zápas do vítězného konce

Český tenista Jiří Vaněk se s US Open rozloučil debaklem. Rakušan Jürgen Melzer ho ve druhém kole vyprovodil bleskově z kurtu, když ho porazil 6:0 a dvakrát 6:2. V mužské dvouhře tak z českých zástupců pokračují už jen Ivo Minář a Radek Štěpánek, kteří mají zápasy druhého kola ještě před sebou.

Třicetiletý Vaněk se dlouho nemohl chytit, první game získal až po osmi prohraných hrách. Ani v dalším průběhu rakouskému soupeři nekladl odpor a stejně jako při všech předchozích účastech na grandslamech nepřekročil hranici druhého kola.

Muži: Melzer (Rak.) - Vaněk (ČR) 6:0, 6:2, 6:2, Nišikori (Jap.) - Karanušič (Chorv.) 6:1, 7:5 skreč.

Dvouhra - 2. kolo:

Ženy: Brémondová (Fr.) - Vaidišová (20-ČR) 7:5, 6:3, Petrovová (19-Rus.) - Hsieh Su-Wej (Tchaj-wan) 6:4, 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:

Autor:

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - OLOMOUC (A12493)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč