Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová nebude hrát Fed Cup

Sport

  15:07
PRAHA - Česká tenisová jednička Nicole Vaidišová až do odvolání nebude hrát Fed Cup. V současnosti šestnáctá hráčka světového žebříčku se podle informací deníku Sport chce soustředit na vlastní kariéru. Dvojnásobná grandslamová semifinalistka tak nebude reprezentovat v dubnové baráži o postup do Světové skupiny I v Izraeli. Tím se šance českého týmu na úspěch výrazně zmenšily.

Nicole Vaidišová. foto: ČTK

Sport o rozhodnutí Vaidišové informoval její agent Olivier van Lindonk. "Nicole vždy byla pyšná na to, že reprezentuje Českou republiku. V kariéře ale došla do situace, kdy si chce zlepšit žebříčkové postavení a udělat další krok vpřed. Bylo to pro ni velmi těžké rozhodnutí," uvedl Lindonk.

Nehrající kapitán týmu Petr Pála se o rozhodnutí Vaidišové dozvěděl v úterý. "Tým je velice oslaben," řekl. Ještě při nedávném zápase se Slovenskem, kdy se Vaidišová postarala o všechny tři body českého týmu, prý nezpozoroval žádné náznaky. "Myslím, že si to chtěla v klidu rozmyslet. Dá se to pochopit, je šestnáctá na světě, a to určitě neodpovídá jejím možnostem," uznal. Pála věří, že se Vaidišová v dohledné době do týmu vrátí.

Vaidišová už byla ve světovém žebříčku sedmá, ale loni kvůli řadě zdravotních problémů z elitní desítky vypadla. Osmnáctiletá tenistka ve Fed Cupu v posledních třech letech chyběla zatím jen jednou. V loňském roce jí ve startu zabránila mononukléoza. Oslabený tým v čele s Lucií Šafářovou pak nedokázal vybojovat postup mezi elitu.

Těžkou úlohu bude mít i v Izraeli, kde ho čeká silný tým v čele se sedmnáctou hráčkou světa Šahar Peerovou. "Šance stále vidím jako vyrovnané. Pořád si myslím, že máme lepší tenistky, než je jejich druhá hráčka Obzilerová, a silný debl," hodnotil vyhlídky svého týmu Pála.

Toho teď čeká úkol najít druhou singlistku k nové týmové jedničce Šafářové. Ta proti Slovensku nehrála kvůli zranění hýžďového svalu, ale Pála věří, že do zápasu s Izraelem bude v pořádku. "Její zranění se vyvíjí dobře. Pokud bude v ideální formě, bude to velmi vyrovnané utkání," dodal Pála.

Autoři: ,

AURES Holdings a.s.
NÁKUPČÍ AUTOMOBILŮ - OLOMOUC (A12493)

AURES Holdings a.s.
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 40 000 - 60 000 Kč