Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová prohrála v semifinále s Clijstersovou

Sport

  11:07
SAN DIEGO - Tenistka Nicole Vaidišová v semifinále turnaje v San Diegu opět ztroskotala na Belgičance Kim Clijstersové. Sedmnáctiletá česká hráčka prohrála ve dvou setech.

Nicole Vaidišová foto: JACK GUEZAFP

Vaidišová prohrála s belgickou tenistkou i před týdnem na turnaji ve Stanfordu. Nejvýše nasazená tenistka na turnaji v Kalifornii porazila Česku v prvním setu hladce 6:2, ve druhé sadě Vaidišová soupeřku potrápila, aby nakonec prohrála v tie-breaku, v němž už nebodovala.

"Cítila jsem se dobře, měla jsem pocit, že jsem hbitější než v předchozím zápase. Měla jsem štěstí, že (Vaidišová) udělala v prvním setu několik chyb," řekla po utkání novinářům Clijstersová.

Vaidišová zahájila druhý set dvojnásobnou prohrou svého servisu. Za stavu 0:3 se pak ale začala svým agresivním tenisem prosazovat. "Nehrála jsem moc chytře, hlavně v prvním setu. Ve druhém jsem to změnila, ale koncovku jsem ztratila. Ve druhé sadě jsem měla řadu šancí a mrzí mě, že jsem je nevyužila," uvedla Vaidišová na tiskové konferenci.

Ve čtvrtém gamu vzala soupeřce podání, což se jí předtím při čtyřech příležitostech nepovedlo. Vzápětí uspěla při brejkbolu znovu a vyrovnala na 4:4. Hráčky si pak udržely podání a set dospěl do tie-breaku, který Vaidišová začala dvojchybou. Poté následovala série dalších chyb a utkání zakončila po 78 minutách bekhendovým úderem do sítě. "Tou dvojchybou jsem udala tón. Pak jsem zase zahrála několik hloupých míčů, bylo to stejné jako v prvním setu," konstatovala Vaidišová.

Vaidišová se díky další semifinálové účasti poprvé posune ve světovém žebříčku do elitní desítky na devátou pozici. V "top ten" byla z českých tenistek naposledy Jana Novotná v srpnu roku 1999. Clijstersová se o 33. titul v kariéře utká s turnajovou dvojkou Marií Šarapovovou z Ruska, která vyřadila Švýcarku Patty Schnyderovou.

Autor: