Sobota 11. května 2024, svátek má Svatava
130 let

Lidovky.cz

Vaidišová v turnaji končí

Sport

  10:50
MELBOURNE - V osmifinále Australian Open narazila nejlepší současná česká tenistka Nicole Vaidišová na Serenu Williamsovou a stalo se jí to osudné. Američanka jí nedala ani jeden set a prodloužila tak svou dominanci v duelech obou tenistek. S výsledkem 3:6 a 4:6 se Vaidišová s turnajem rozloučila.

Nicole Vaidišová narazila na Williamsovou, která ji z turnaje vyřadila. foto: DAVID HANCOCK AFP

Dvanáctá nasazená hráčka ani ve čtvrtém vzájemném utkání nezískala set a loňské semifinále na australských kurtech si nezopakuje. Vaidišovou srážely do kolen vlastní nevynucené chyby, kterých nasbírala pětadvacet.

Posledním českým zástupcem ve dvouhrách tak v Melbourne zůstal Tomáš Berdych, který se v osmifinále utká se světovou jedničkou a obhájcem titulu Rogerem Federerem.

Chyby přicházely ve špatnou chvíli

V úvodu zápasu držela osmnáctiletá Češka s favoritkou krok a dvakrát měla dokonce brejkbol, ale ani jeden nevyužila a následnou koncovku nezvládla. V osmé hře vlastními chybami nabídla mladší ze sester Williamsových šanci na brejk a soupeřka ji na rozdíl od Vaidišové hned využila. V devátém gamu pak Američanka při svém podání potvrdila zisk úvodní sady.

Druhý set měl obdobný průběh. V jeho úvodu Vaidišová výborně podávala, ale v páté hře udělala dvě dvojchyby a další minelou darovala Američance brejk. Za stavu 3:4 se jí poprvé v zápase podařilo prolomit podání soupeřky a vrátila se do hry, ale vzápětí si to opět sama pokazila. V devátém gamu měla při výhodě nahraný míč na vítězný úder, ale poslala ho do autu, a zmar završila dvojchybou. Williamsová získala game pro sebe a pak při vlastním podání čistou hrou ukončila zápas.

Autoři: ,