Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Vaniak se zlobil na spoluhráče, že ho nechali na holičkách

Sport

  23:06
PRAHA - Brankář Slavie Martin Vaniak na první gól v nové sezoně moc rád vzpomínat nebude. Na vedoucí brance Mladé Boleslavi měl svůj podíl, když se nechal přehlavičkovat Alexandrem Mendym.

Překonaný brankář Slavie Vaniak. foto: ČTK

"Byl to vysoký míč, šel jsem si pro něj. Nevěděl jsem, kdo je za mnou, kdo vedle. Ani nevím kdo to tam vyskočil, nějak mě štrejchl a já ztratil rovnováhu," popsal neobvyklou situaci po utkání. Trochu se přitom zlobil na spoluhráče. "Měli pokrýt soupeře, aby do mě nemohli nabíhat. Já se dívám na míč, soupeř je v náběhu a tam, kde já mám ruce, tak on tělo," řekl Vaniak.

VÍCE O ZÁPASE SLAVIA - ML. BOLESLAV ZDE!

S bodem byl nakonec spokojen. "Bylo to domácí utkání, a ta by se měla určitě vyhrávat, ale nakonec můžeme být za bod vděční," řekl brankář ligového mistra. To, že Slavia prohraje, si nepřipouštěl. "Věřil jsem, že kluci ještě vyrovnají. Měli jsme územní převahu, ale moc šancí jsme si nevytvořili. Obrana pracovala velice dobře, v tom nebyl nejmenším problém," dodal Vaniak.

V závěru však mohl inkasovat ještě jednou. "Soupeř trefil břevno poté, co jsem se nedohodl se Suchým. Ale prohrát by bylo nespravedlivé," řekl Vaniak.

Autor: