Čtvrtek 9. května 2024, svátek má Ctibor
130 let

Lidovky.cz

Sport

Ve strip klubu utratil za noc milion dolarů. Za to tam basketbalové legendě vyvěsili pod stropem dres

James Harden zaznamenal 60 bodů, přitom odehrál jen 31 minut. foto: Reuters

Houston - Patří mezi nejslavnější hráče NBA současnosti, svoji kariéru dokončí jako jeden z nejlepších střelců basketbalové historie. Rozehrávač Houston Rockets James Harden je na nejlepší cestě k tomu, aby byl jeho dres jednou slavnostně vyvěšen ke stropu haly a jeho číslo už v Houstonu nikdo nemohl nosit. "Podobné pocty" se třicetiletý basketbalista už dočkal v jednom ze strip klubů.
  12:21

James Harden je v aktuálně přerušeném ročníku NBA nejlepším střelcem s průměrem 34,4 bodů na zápas, v roce 2018 se stal nejužitečnějším hráčem sezony a podle magazínu Forbes je sedmnáctým nejlépe placeným sportovcem světa s ročním příjmem 47,8 milionů dolarů (1,125 miliardy korun).

Spolu s výborným basketbalovým umem je rozehrávač Houstonu Rockets známý svoji zálibou navštěvovat strip kluby. V podcastu Joe Buddena jeden z hostů odhalil, že Harden má „slavnostně vyřazený“ dres ve strip klubu Dreamshouston poté, co zde utratil během jedné noci milion dolarů (přibližně 23,5 milionů korun).

Zobrazit příspěvek na Instagramu

CLASSIC NIGHT! #allstarweekend #2013 the take over!!!!

Příspěvek sdílený Dreams (@dreamshouston),

V praxi to znamená, že jediný Harden může v této lokalitě nosit dres se svým jménem, na instagramovém účtu mu za to poděkovala jedna z tanečnic houstonského podniku.

V současnosti se americký basketbalista může připravovat na restart sezony, který schválila rada guvernérů NBA za účasti 22 týmů v Orlandu. Soutěž bude předběžně pokračovat od pátku 31. července pro třináct celků ze Západní konference a devět z Východní. Osm klubů zůstalo mimo hru, mezi nimi i Chicago s jediným českým hráčem v lize Tomášem Satoranským. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!