Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Večerní in-line bruslení se opět vrací do Prahy

Sport

  16:20
PRAHA - V sobotu 1. srpna proběhne v Praze již druhá, celkově třetí letošní vyjížďka oblíbeného bruslařského seriálu AEGON Večerní in-line bruslení městy ČR bez aut. Projekt byl zahájen v loňském roce, kdy se večerních akcí v českých a moravských městech zúčastnily stovky bruslařů všech věkových kategorií.

Martina Sáblíková se podepisuje jedné ze závodnic a fanynek. foto: www.sport-invest.cz

Do letošní první vyjížďky, která proběhla v červnu taktéž v Praze za účasti patronky projektu Martiny Sáblíkové, se i přes nepřízeň počasí zapojily na čtyři stovky inlinistů. První myšlenka veřejných nočních projížděk městy po vzoru evropských metropolí, kde se pravidelné aktivity tohoto typu těší velké oblibě, vznikla i díky iniciativě naší nejlepší rychlobruslařky Martiny Sáblíkové. Všechny večerní projíždky byly určeny každému bruslaři bez rozdílu pohlaví, věku či dovednostní úrovně a ne jinak tomu bude v sobotu na Palackém náměstí v Praze, kde v 19:30 hodin sraz zájemců.

Účastníci dostanou reflexní náramky s motivačním heslem "Když nemůžeš, přidej", aby byli ve večerním osvětlení dobře viditelní. Ve spolupráci s městskou policií bude před pelotonem bruslařů na několik minut přerušována automobilová doprava a ihned po projetí bude opět obnovena.

Trasa začíná na Palackého náměstí, pokračuje přes most na smíchovskou stranu, ulicí Svornosti k Erpet Golf Centru, podél řeky zpět na Palackého most přes Vltavu, po nábřeží směrem k Podolské vodárně a cíl je opět na Palackého náměstí. Celková délka trasy je přibližně 10 km. Zajištěno bude občerstvení, půjčovna bruslařského vybavení, hudba a samozřejmě i lékařská pomoc.

Další jízdy seriálu proběhnou letos ještě 15.8. v Opavě a 7.9. v Pardubicích.

Autor:

Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby
Večerní parťák na koupací rituál: Vyhrajte balíček od sebamed Baby

Přebalit, vykoupat, umýt hlavu, pořádně promazat celé tělíčko... Skvělým parťákem pro takový večerní rituál je sebamed Baby. Sháníte-li jednoho...