Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Věřili jsme, že to otočíme

Sport

  6:16
KARLOVY VARY - Parádním obratem dotáhli hokejisté Karlových Varů svou cestu za titulem do úspěšného konce. Přestože dopřáli Slavii tříbrankový náskok, nakonec zvítězili 4:3. Podle kapitána Václava Skuhravého tým nepřestával ani za nepříznivého stavu věřit, že dnes sérii dotáhne k celkovému vítězství.

Václav Skuhravý s pohárem pro mistra extraligy. foto: ČTK

Úvodní gól zápasu vstřelil na konci sedmé minuty David Hruška. V čase 10:17 pak upravil Josef Beránek již na 3:0 pro hosty. "Určitě nám nebylo do zpěvu, ale pořád jsme věřili, že se to dá otočit. Do druhé třetiny jsme šli s tím, že musíme hrát úplně jiný hokej, hrát disciplinovaně a jednodušeji," řekl Skuhravý novinářům.

Úplný začátek se přitom jeho týmu herně vcelku povedl. "Do zápasu jsme vstoupili dobře, prvních pět minut jsme hráli aktivně, byli furt v útočné třetině, ale pak přišly tři přesilovky Slavie, oni všechny využili a na nás padla trošku deka. Řekli jsme si, že se z toho musíme oklepat a musíme ještě hrát. Do konce třetiny jsme se už zlepšovali a od té druhé hráli úplně jiný hokej," uvedl Skuhravý.

Pochybnosti, že by Západočeši museli zpět na Slavii a třeba i ztratili slibně rozehranou sérii, ho nepřepadaly. "Takhle při zápase žádné pochybnosti nejsou, možná by přišly, kdyby ten zápas skončil špatně. Pořád jsme věřili a mezi první a druhou třetinou se tady pořádně vyhecovali, že do toho musíme jít úplně jinak," prohlásil. Žádné velké slovo z pozice kapitána však neměl. "Spíš jsem to tak hecoval jako normálně. Vždycky se spíš hecujeme, než aby tady někdo promlouval." Důležitým zlomem byl podle něj již první gól v síti Dominika Furcha ve 25.

minutě. "Najednou jsme cítili, že to jde, byl tam hned větší tlak. Pak přišel druhý gól, dokonce v oslabení. Tam to Lukáš Pech udělal skvěle, jak to předložil Frantovi Skladanýmu," ocenil Skuhravý. I přes ztrátu 2:3 tak byli domácí před třetí třetinou na koni. "V tu chvíli jsme si strašně moc věřili. Z toho týmu to bylo cítit, jak moc to dnes chceme ukončit a dát ty dva potřebné góly," líčil urostlý forvard.

Po vyrovnání jsme již věřili, že výsledek otočíme
Po vyrovnání na 3:3 z hráčů čišela touha po rozhodujícím úderu. "Hnalo nás to dopředu a věřili jsme si, že to dokážeme. Pak jsme dali ten gól na 4:3 a přišla velká euforie. Slavia sice měla na konci tlak, ale to vyplynulo ze situace," řekl Skuhravý. Studený pot polil domácí hráče asi hlavně při obrovské šanci Romana Červenky čtyři minuty před koncem. "Při takovém momentu zatrne vždycky, ale Lukáš to vychytal a bylo to."

Sám definitivně uvěřil v zisk titulu až v samém závěru "Když jsem se podíval nahoru na tabuli, kdy jel Bednář na červený čáře a byly asi čtyři vteřiny do konce," připustil Skuhravý. Karlovarští také propukli v jásot již nějakou tu vteřinku před závěrečnou sirénou. "To už jsem tomu doopravdy věřil, ale předtím ještě vůbec ne," dodal.

K dokonání obratu dohnalo Západočechy i skvělé publikum, které tým ani při nepříznivém vývoji nezatratilo. "Lidi nám pomáhali nejen v tom dnešním zápase, ale celou sezonu. Jsou skvělí a v play off to ještě gradovalo. Pomohli nám strašně moc," prohlásil Skuhravý.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!