Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Veselý zaskóroval smečí, ale pětkrát fauloval

Sport

  9:11
NEW YORK - Po předchozích dvou výhrách na palubovkách soupeřů basketbalisté Washingtonu ve středu podlehli na hřišti Los Angeles Clippers 84:102, český nováček v NBA Jan Veselý si připsal v dresu poražených tři body a tři doskoky. Na hřišti strávil tentokrát jen 15 minut i kvůli tomu, že nasbíral pět osobních chyb a kouč ho musel šetřit.

Český basketbalista Jan Veselý pomáhá slavícímu spoluhráči z Washingtonu Johnu Wallovi foto: ČTK

Jediný koš ze hry zaznamenal Veselý ve třetí čtvrtině typicky smečí a poslal Washington do vedení 62:60. Hned vzápětí mu byl ale odpískán pátý faul a putoval na lavičku, z níž se vrátil do zápasu až v samém závěru.

Wizards většinu utkání prohrávali, ale zkraje poslední části snížili náskok domácích na tři body. Poté bývalý hráč Washingtonu Randy Foye nastřílel v rychlém sledu osm bodů a hosté už se nevzpamatovali.

Středeční výsledky

Detroit 88:98, Cleveland - Indiana 98:87, Dallas - Denver 102:84, Golden State - Portland 91:93, Houston - Oklahoma City 96:95, LA Clippers - Washington 102:84 (za hosty VESELÝ 3 body a 3 doskoky), Milwaukee - New Orleans 89:92, Minnesota - Charlotte 102:90, New Jersey - Memphis 100:105, New York - Sacramento 100:85, Orlando - Philadelphia 103:87, Phoenix - Atlanta 99:101, Toronto - San Antonio 106:113.

Na vítězství Clippers, kteří vedou Pacifickou divizi, se nejvíce podílel Blake Griffin s 23 body a 15 doskoky. Dalších 21 bodů přidal Caron Butler.

V dresu Washingtonu nastříleli po 18 bodech Javale McGee a John Wall, který přidal 12 asistencí. Střelba se nedařila Nicku Youngovi, který dal 14 bodů, ale trefil pouze pět z 18 střel.

Veselý měl spolu s Shelvinem Mackem shodnou bilanci plus/minus +5, jako jediní z týmu byli v kladných číslech.

Jeremy Lin 10 body a 13 asistencemi dovedl New York k sedmé výhře za sebou, tentokrát Knicks porazili Sacramento 100:85. Díky vítězné šňůře se přesně po měsíci vrátili na padesátiprocentní bilanci, když mají 15 výher i proher.

"Bylo fajn, že jsme si mohli v závěru odpočinout. Myslím, že jsme to všichni ze základní pětky potřebovali," vyjádřil Lin spokojenost s tím, že opustil hřiště v závěru třetí čtvrtiny a díky jasnému průběhu už se nemusel vracet do hry.

Houston vybojoval vítězství 96:95 nad Oklahomou. Domácí Rockets ovládli první čtvrtinu 29:13, ale soupeř se do poločasu dotáhl na jediný bod. Lídr Houstonu Kevin Martin za tři čtvrtiny stihl nastřílet 30 bodů, ale v poslední části se dlouho nemohl prosadit. Jeho body přišly v pravou chvíli: když byl 23 vteřin před koncem faulován, tak dvěma šestkami otočil skóre ve prospěch Houstonu. Poslední útok na sebe vzal nejlepší střelec utkání Kevin Durant s 33 body, jeho nájezd však úspěšný nebyl.

Detroit nečekaně zvítězil na palubovce Bostonu 98:88. Celtics k výhře nestačil ani osobní rekord 35 bodů Rajona Ronda. Chris Wilcox přidal 17 bodů, ale nikdo jiný z týmu Bostonu se nedostal na více než 10 bodů.

Detroit se mohl opřít o tři pilíře. Rodney Stuckey nastřílel 25 bodů, Greg Monroe a Ben Gordon přidali po 22 bodech. Pistons o výhře rozhodli v poslední čtvrtině, kterou vyhráli o devět bodů.

Boston je jak na horské dráze

"Jsme jak na horské dráze. Bohužel vždy když už to vypadá, že zůstaneme nahoře, tak uděláme tohle. Doufám, že se dočkám chvíle, kdy se nahoře udržíme a budeme hrát pořád dobře," řekl zklamaný kouč Celtics Doc Rivers.

Už podeváté za sebou zvítězilo San Antonio, které porazilo Toronto 113:106. Hvězdou utkání byl Tony Parker, který nasbíral 34 bodů a 14 asistencí.

Autoři: ,

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...