Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Vězení? Určitě mi něco dalo, říká Starka

Sport

  11:11
Praha - V úterý byl na základě složené osmimilionové kauce propuštěn z pankrácké vazební věznice, včera už se zapojil do dění v prvoligové Příbrami. Fotbalový boss Jaroslav Starka je spolu s dalšími muži podezřelý z podílu na únosu a smrti otce uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře, což ale odmítá a tvrdí, že policii chybí důkazy.

Jaroslav Starka foto: Petr EretČTK

„Je to stále ta samá lež,“ říká Starka. Do Prahy byl převezen před dvěma týdny z Ostravy, podle médií kvůli cukrovce, která mu způsobuje odumírání tkání na noze. Příbramský šéf také při svém propuštění znatelně kulhal a jeho advokát Kramarič mu do svého vozu naložil berle. I tak si ale Starka nenechal ujít včerejší zápas Tipsport Cupu mezi Příbramí a Viktorií Žižkov, který se hrál na umělé trávě v pražském Edenu.

LN Jak vám vlastně slouží zdraví?Teď je mi zrovna dobře, koukám z okna na Prahu, vidím tramvaje v ulicích...

 Je fajn pocit dívat se z normálního okna a nevidět mříže. Být na svobodě je obrovský pocit.

LN Kdy se vrátíte k fotbalu?

 Na hřišti už jsem se byl podívat ráno. Sešel jsem se s trenérem Kotrbou a dalšími lidmi, kteří v Příbrami pracují.

LN Jak vás přivítal tým?

 Na všechny kluky jsem se strašně těšil.

LN Celé mužstvo za vámi během vaší vazby stálo...

 To byla obrovská podpora. Málokdo si umí představit, jak mi takové věci pomáhaly.

LN Co vás vězení naučilo?

 Třeba to, že některé věci nechci dělat tak, jak jsem je dělal. Budu si muset upravit osobní život. Ale určitě mi to i něco dalo.

LN Co pro vás ve vězení bylo nejtěžší?

 Jednoznačně odloučení od rodiny, protože já jsem na svoji rodinu hodně fixovaný. A těžké bylo i to, že si člověk nemá komu postěžovat.

LN Je o vás známo, že jste fanouškem hip hopu...

 ...to je pravda, tu muziku mám skutečně rád.

LN Ve vaší kanceláři visí plakát kontroverzního rapera Tupaca Shakura, který byl zastřelen, a který měl během svého života hodně potíží se zákonem. Máte pocit, že raperům teď víc rozumíte?

 Hip hop jsem začal poslouchat před patnácti lety a hodně mě ovlivňuje. Určitě jsem si nikdy nedělal iluze o některých věcech, ale to, co se stalo mně, to mě vyléčilo definitivně. Myslím, že bych si s rapery měl co říct.

Autor:

Vyřešte nespavost svých dětí
Vyřešte nespavost svých dětí

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...