Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Brutální loket rozdrtil ruské krásce nos a poslal ji na okamžitou operaci

Sport

  11:59
ABÚ DHABÍ/PRAHA - Ještě, než začal hlavní program galavečera UFC 254, ještě, než celý svět bojových sportů začal řešit vítězství a následný konec kariéry ruského „Orla“ Chabiba Nurmagomedova, obletěly sociální sítě snímky jeho krajanky, Lijany Jojuaové přezdívané „Vlčice“.

Lijana Jojuaová po zápase. foto: Reprofoto

„Myslím, že jsem po všech stránkách lepší než ona, přestože je favoritkou. Jsem lepší v zápase, jsem lepší v postoji, mám lepší box. Vím, že mě hodně podceňuje, stejně jako všichni, ale to se jí zle vymstí,“ vyprávěla před bojem v muší váze Jojuaová, která je rozhodně zajímavou postavou světa MMA.

Lijana Jojuaová na operačním stole.
Jojuaová a Mavericková (vlevo).

Posuďte sami: byť má po víkendu na kontě jen tři zápasy v UFC (1-2), na Instagramu má přes 300 tisíc sledujících, kteří oceňují především – co si budeme povídat – její ladné křivky. A moc dobře si to uvědomuje i sama „Vlčice“, která se narodila v gruzínském Tbilisi, jako oficiální bydliště uvádí ruskou metropoli Moskvu, ovšem zápasnice Achmat Fighting Clubu žije a trénuje střídavě v čečenském Grozném a tureckém Istabulu.

Demolice za 10 milionů dolarů a konec. Nurmagomedov: Buďte tu vždy pro své rodiče

„Ano, všímám si zvýšené pozornosti o moji osobu. A to je dobře, proto to dělám. Pro mě je zápasení životním stylem, ne prací,“ přidala v průběhu týdne pětadvacetiletá bojovnice, která si nenechala ujít společnou fotku s krajanem a vzorem Chabibem Nurmagomedovem, byť přiznala, že když za ním přišla, byla nervózní.

Když ale došlo na střet tváří v tvář s Mirandou Maverickovou, o dva roky mladší americkou rivalkou, se kterou se na Fight Islandu v Abú Dhabí utkala, něžnosti a nervozita šly stranou. „Zabiju tě,“ vmetla ji s úsměvem ve tváří do obličeje při staredownu po pátečním vážení.

O více než 30 hodin později v kleci to ale vypadalo jinak. Debutantka v UFC s celkovou bilancí 8-2 byla po všech ohledem v prvním kole lepší, což korunovala v závěru první pětiminutovky „dokonalým“ loktem, kterým doslova zdemolovala nos své soupeřce.

Když se usadila ve svém rohu, okamžitě přišel lékař, který s rozhodčím Lukaszem Bosackim řešil, zda pokračovat dál. Mladá „Vlčice“ pokračovat chtěla, lékaři byli proti, a tak mohla začít jásat a křičet radostí její soupeřka.

Jojuaová se následně ještě stihla vyfotit v šatně s dovětkem, že ona bojovat chtěla, poté ale okamžitě zamířila do místní nemocnice, aby se podrobila operaci zničeného nosu.

„Vítězství, nebo porážka, vše je vůle Boží. Byla jsem připravena bojovat dále, cítila jsem, že mohu zvítězit, lékaři mi ale nedali šanci. Dneska byla šťastnější. To je holt náš sport. Chci poděkovat všem, kteří mě podporují, vidím, že vaše srdce jsou stejně zlomená, jako to moje. Jedeme dál,“ napsala v neděli večer.

Že tedy bude ve svém životním stylu – tedy zápasení – pokračovat dál, není třeba pochybovat. Zda i s odvážnými fotkami na sociálních sítích, to se teprve ukáže… 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Посмотрим насколько хорошо вы меня знаете ☺️ 10 фактов обо мне и 3 из них лож : 1. Мой базовый спорт это вольная борьба 2. Я МСМК по спортивной борьбе 3. Я начала заниматься единоборствами с 17 лет 4. Люблю танцевать особенно на свадьбах 5. Люблю готовить и кушать свою кулинарные творения 6. У меня высшее педагогическое образование 7. У меня есть маленькая татуировка 8. Я играю на фортепьяно Баха и Моцарта 9. Я очень стеснительный человек несмотря на медийность 10. Я больше 20 лет прожила в Москве Пишите неправильные факты в комментарии 

Příspěvek sdílený Liana Jojua (@likajojua),

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!