Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Bývalý německý reprezentační brankář se dočkal. Zvítězil coby wrestler ve slavné lize

Sport

  14:34
MNICHOV - Němec Tim Wiese zažil necelé dva měsíce před pětatřicátými narozeninami další debut. Ovšem nikoliv ve fotbalové brance, ale ve wrestlingovém ringu. V noci na čtvrtek se v Mnichově poprvé představil v miliardovém byznysu jménem WWE (World Wrestling Entertainment). A uvedl se vítězně.

Tim Wiese. foto: Facebook Tim Wiese

„Wiese, Wiese, Wiese!“ Skandovala po okraj naplněná Olympijská hala v Mnichově. Lístky v ceně od tisíce do pěti tisíc korun šly na dračku. Německé publikum totiž očekávalo to, co se nakonec stalo.

V ringu se v průběhu WWE Live objevil vzývaný Tim Wiese, dlouholetá brankářská opora především Werderu Brémy, se kterým získal dvě bundesligová stříbra a dva bronzy. Stejný kov si pak pověsil na krk po MS 2010 a ME 2012, byť jen coby náhradník.

Tim Wiese slaví.

A debut vyšel Wiesemu, který se na něj chystal více jak rok, skvěle. V tzv. „tag teamu“ s hvězdnými Sheamusem a Cesarem porazili trojlístek Bo Dallas a The Shining Stars. A jak už to u WWE, která generuje roční zisky v řádech miliard dolarů, bývá zvykem, souboj ukončil právě Wiese.

Tedy pardon, „Mašina“!

Mimochodem, i když už během své fotbalové kariéry měl zálibu v posilování a při výšce 193 cm vážil okolo 100 kilogramů, za posledních zhruba 20 měsíců přibral dalších více jak 25 kilogramů. Kam až to německá „Mašina“ ve slavné lize dotáhne?

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!