Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Letecká show ve formuli 2. Jezdec plachtil s vozem 50 metrů

Sport

  12:55
PRAHA/MARAKÉŠI - Že skutečně nic není nemožné se přesvědčili diváci a také překvapení jezdci při závodě formule 2 v Marakéši. Portugalský závodník Carlos Teixeira se totiž před nájezdem do jedné ze šikan nečekaně se svou formulí vznesl nad hlavy svých soupeřů a předvedl show z úplně jiného sportu. Jako zázrakem zůstal nezraněn.

Létající formule. foto: Reuters

Komentátoři si v poklidu povídají, diváci vidí klasický závod formule 2 na městském okruhu, kdy se toho do té doby příliš. A najednou...

Z hada vozů se pár desítek před jednou ze šikan vznese do vzduchu červenočerná formule Portugalce Carlose Teixeiry a přeletí hlavy překvapených jezdců a před zraky ještě překvapenějších fanoušků u televizí a diváků v hledišti.

LETECKÁ SHOW V PODÁNÍ CARLOSE TEIXEIRY:

Jeho monopost dopadne o dobrých padesát metrů dále, rozbije se o ochranou zeď a následně na chvílí vzplane motor. Jako zázrakem vyvázne Portugalec z nehody jen s pár modřinami, z vozu vystoupí sám.

"Bylo to všechno tak rychlé, že jsem se ani nestačil bát," popisoval Teixeira situaci, kdy jej do vzduchu katapultoval náraz do vozu soupeře, který jel před ním. "Jen vám hlavou kmitne něco jako: Tak tohle je zlé. Vidíte to jak ve filmu – obloha, země, obloha, země, sakra taky auta!"

S trochou nadsázky se ovšem dá říci - ostatně, jak o tom hojně spekulují i uživatelé na serveru youtube.com - že Portugalec vynalezl nový způsob, jak předjíždět. Při svém letu a následném pádu se přehnal přes pět soupeřů. "Není fér, když jeden z nich smí závodit v letadle a ostatní jen v autech," okomentoval nakonec spíše úsměvnou situaci jeden z návštěvníků serveru.

Témata: YouTube, Motorismus

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!