Čtvrtek 2. května 2024, svátek má Zikmund
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Měří pouze 165 centimetrů, přesto bude hrát basketbalovou NBA

Sport

  12:06
WASHINGTON - Do zámořské basketbalové ligy NBA se vrací Earl Boykins. Že vám to jméno nic neříká a není ničím zajímavé? První možnost je pravděpodobná, druhá již nikoliv. Tento třiatřicetiletý basketbalista měří pouhých 165 centimetrů.

Nejvyšší a nejmenší aneb Jao Ming a Earl Boykins. foto: Reprofoto

Rozehrávač Earl Boykins, druhý nejmenší basketbalista, který kdy v elitní zámořské soutěži hrál (menším byl Muggsi Bogues, který naposledy v NBA hrál v roce 1991 za Toronto, a měřil 160 centimetrů). Boykins, který měří jen o pět centimetrů více, se dohodl na smlouvě s Washingtonem, který potřeboval posílit kádr, protože má řadu zraněných hráčů.

TAKÉ S VÝŠKOU 165 CENTIMETRŮ SE DÁ BLOKOVAT SOUPEŘE PŘI STŘELBĚ:

Třiatřicetiletý Boykins působil naposledy ve Virtusu Boloňa a byl nejlépe placeným hráčem italské ligy. Do zámořské soutěže se vrací opět po roce. V NBA odehrál deset sezon za New Jersey, Cleveland, Orlando, LA Clippers, Golden State, Denver, Milwaukee a Charlotte. V dosavadní kariéře v zámořské lize dosáhl průměru 9,4 bodu na utkání.

Už se také těšíte na zápas proti například Clevelandu, ve kterém působí Shaq O´Neal, jenž měří 216 centimetrů a váží 146 kilogramů?

Autoři: ,

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....