Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Německo pobavily dva kuriózní góly, v hlavní roli Jarolím

Sport

  10:13
PRAHA - Jedno české rčení tvrdí, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Gólman německé Herty Berlín Sascha Burchert by se pod něj ovšem nepodepsal. Německý mladík totiž inkasoval dva góly z dálky ve šlágru německé Bundesligy od Jarolíma a Zé Roberta, které navíc od sebe dělí pouze 87 vteřin. Podepsal se tak pod porážku svého klubu 1:3.

Sascha Burchert při první hlavičce, následně inkasuje od Jarolíma. foto: AFP

Na svou premiéru v dresu berlínského klubu nebude teprve devatenáctiletý gólman vzpomínat v tom nejlepším. Ve 33. minutě přišel na trávník za zraněného Ochse (přišel do kluby aby nahradil jedničku Jaroslava Drobného, jenž je dlouhodobě mimo hru) a za necelých pět minut přišel za stavu 1:1 první klíčový okamžik.

DVA SMOLNÉ GÓLY V SÍTI GÓLMANA HERTY (Od času 1:05):

Burchert vyběhnul proti kolmici na útočníka Hamburku a možná zbytečně ji na hranici velkého vápna vyhlavičkoval. Jenže pouze ke kopačkám Davida Jarolíma, který mu míč přesným obloučkem poslal do sítě. Navštívenka číslo jedna. Druhá přišla de facto téměř po rozehrání. A jako přes kopírák.

Další centr do volného prostoru mezi stopery a brankáře. Domácí mladík tentokrát správně vyběhl a míč opět vyhlavičkoval do pole. Ovšem opět ke kopačkám soupeře, tentokrát Zé Roberta. A situace se opakovala - oblouček z téměř půlky do prázdné branky. Co si asi nadějný brankář říkal, když kolem něj míč letěl do sítě není těžké domyslet...

Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky
Jak správně ochránit děti před úžehem? Omezte nosítka i šátky

Úžeh je přehřátí organismu, ke kterému dochází při nadměrnému vystavení těla přímému slunečnímu záření. Nejčastěji se projevuje malátností, bolestí...