Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Obrovská škoda. Sedláček měl na MS šest šipek na vítězství, přesto podlehl favorizovanému Britovi

Karel Sedláček neprošel prvním kole MS, porazil ho britský šipkař Ryan Joyce. foto: Twitter.com/ Darts World Magazine

Londýn - Šipkař Karel Sedláček nevyužil šanci na premiérový postup do druhého kola mistrovství světa organizace PDC. V londýnském Alexandra Palace měl v utkání s Angličanem Ryanem Joycem šestkrát šanci zápas ukončit, ale ani jednou neuspěl a s 37. hráčem žebříčku prohrál 2:3 na sety.
  14:52aktualizováno  16:38

Jednačtyřicetiletý Sedláček vedl v utkání 2:1 na sety a ve čtvrté sadě nezavřel dvakrát double 14 a místo vedení 2:1 prohrál 1:3. V rozhodujícím pátém setu vedl 2:0 a měl šanci utkání ukončit, ale těsně minul double 16 a potom také double 9. 

Karel Sedláček neprošel prvním kole MS, porazil ho britský šipkař Ryan Joyce.
Karel Sedláček a jeho dres na mistrovství světa.

Angličan srovnal na 2:2 a v rozhodující legu Sedláček netrefil další čtyři šipky na výhru - nejdříve double 20 a poté měl tři pokusy na double 10, ale cíl nezasáhl.

„Co k tomu dodat. Jsou to šipky a kdo nezavře poslední doublem, tak nemá možnost vyhrát. Je to o to horší, že zápas podle mého názoru v hlavě probíhal tak, že jsem byl stoprocentně přesvědčený, že zvítězím. Při šipkách, které jsem měl na vítězství mě ruka nepustila tak, jak jsem si v hlavě představoval,“ řekl Sedláček bezprostředně po utkání.

V prvním kole šampionátu PDC, na který letos postoupil na poslední chvíli, vypadl Sedláček už předloni. Tehdy podlehl 0:3 Angličanu Keeganu Brownovi.

„Byl jsem na účast na mistrovství světa mentálně připravený a odhodlaný, ale bohužel mě tentokrát štěstí, které mě v poslední i době přálo, opustilo. Musím být ale vůbec vděčný za to, že jsem se této akce mohl zúčastnit a ten rok dopadl dobře. Kdybych se neprobojoval na Players Championship a následně neprošel kvalifikací, vůbec bych tu ani nemusel stát. Chvíli si dám odpočinek, a pak začnu trénovat a trénovat. Je před námi další sezona,“ říká smířlivě Sedláček.

Do Vánoc se na MS odehrají úvodní dvě kola, od 27. prosince by měla soutěž pokračovat duely 3. kola. Šampionát vyvrcholí 3. ledna.

Autoři: ,

Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?
Single máme s miminkem ze spermabanky: Jak to funguje?

Zuzana Bergrová, bývalá vrcholová sportovkyně, si pro svého syna doběhla do spermobanky. O životě single mámy píše úspěšný blog „Plody dna: Příběhy...